zonnig


Met het zonnetje vandaag in de kamer leken deze narcissen haast te gloeien, zo mooi van kleur en zo helder. Jammer dat ze bijna uitgebloeid zijn, er is er al eentje die aan het hangen is; net als Narcissus die bewonderend in het water naar zijn spiegelbeeld keek. De tafel lijkt ook wel wat op water.
Vandaag erg stil in huis, zo met mama weg (is gisteravond naar huis gegaan), de kids op school en Perry op werk. Maar het ging goed gelukkig, met de tv aan als achtergrondgeluid heb ik heerlijk in een boek zitten lezen die ik bijna kan dromen zo vaak heb ik hem al gelezen; The valley of horses van Jean M.Auel. Dit vind ik van alle boeken van die serie (stuk of 6?) de mooiste.
Hierin worden simultaan 2 verhalen verteld; die van Ayla die in een vallei probeert te overleven en die van Jondalar die met zijn broer hachelijke avonturen beleeft tijdens een grote trektocht per voet. Allicht per voet want het speelt zich af in de prehistorie. Na verloop van tijd kruisen de wegen van het drietal elkaar, ware het niet dat de broer van Jondalar dan dood is en gaan Ayla en Jondalar samen verder in het verhaal.
Ik vind zelf de hoofdstukken van Jondalar en zijn broer wat minder, en die sla ik gewoon over. En zo kan ik na een halve dag lezen al een half boek uit hebben (hele dikke pil van 571 blz.)

Maar ik heb niet alleen maar zitten lezen, ook heb ik gewapend met een vuilnisbakzak de kamer van Suzanne onder handen genomen. Het ging vrij vlot, na een uurtje sorteren, ordelijk opbergen en resoluut weggooien kon ik stofzuigen en dweilen en was het zo netjes, akelig gewoon. Ik had nog zoveel energie dat het opruimen naadloos doorging in de drum-logeerkamer. Tim had er al sinds begin januari niet meer kunnen drummen omdat zijn drumstel in een hoek was geschoven om een 2e logeerbed ruimte te geven. Maar met wat logisch nadenken en schuifwerk in 2 hoeken van de kamer creeerde ik genoeg ruimte om het drumstel goed uit te stallen. Alleen bleek ik enkele trommels en bekkens verkeerd om gezet te hebben. Tim heeft er even op zitten roffelen maar helaas, zijn huiswerk riep zowaar en het is bij even roffelen gebleven.

Toen Perry thuis kwam om even van mij te genieten (waren zijn woorden) ben ik snel in zijn auto gestapt om naar de boerenbond te rijden. Niet dat hij niet van mij mocht genieten hoor, maar ik had een verlengsnoer nodig voor op Suzanne’s kamer en ik wilde het gelijk vandaag afwerken. Ze mistte daar stopcontacten bij een bureautje onder het raam, terwijl ze er wel 3 lampen had staan waar stekkers aan zaten. (1 discolamp, 1 bureaulampje en 1 muurlampje met LED-flikkerverlichting). Ze hadden er ook mooie Amarilissen en Hyacinten (spel ik vast verkeerd) die ik niet kon laten liggen. En oja batterijen waren bijna op dus die 2 8-packs in het wagentje en die 500Wtt lamp moest vervangen worden door een 300Wt en laat ik er maar 2 nemen voor het geval die andere lamp in de kamer ook stuk gaat en hee wat handig: een goede schaar voor halve prijs kan ik niet laten liggen en jemig Bounties, daar heb ik zin in en zo werd het een dure verlengsnoer van over de 50 euro. Binnen een kwartier, net zo makkelijk. Maar ik had voor 100 euro aan lol, zo lekker struinen in een winkel.
Toen ik thuis kwam ging Perry gelijk weer naar werk, arme ziel; heeft niet veel van mij kunnen genieten.
En nu zit iedereen aan een Magnum, meegenomen door Perry en Suzanne; op de terugweg van muziekles even langs een benzinestation gereden. Ja, zo is het wel vol te houden.
Dat ik me goed voel hoef ik geloof ik niet te schrijven he?

Morgen werkt Perry thuis, dus kan hij als hij wilt de hele dag van mij genieten. Tenminste, als ik niet met zijn auto de hort op ben.

0 gedachten over “zonnig