carnaval

Vandaag een hele goede dag, eng gewoon! Vanmorgen ben ik even naar de stad geweest, cd’s met foto’s weggebracht om af te laten drukken en toen door naar de C&A voor lange broeken voor Suzanne. Ik zag daar zulke leuke t-shirts dat ik het niet kon laten en een setje voor haar heb gekocht, 2 halen 1 betalen is nog mooi meegenomen ook. En een leuke bijpassende katoenen vest erbij, ze is weer helemaal klaar. Toen doorgelopen naar een ‘servies’winkel, waar we onze wedgewoodborden hebben gekocht met ons trouwen. De laatste weken zijn er enkele borden gesneuveld; ik liet er 1 knappen in de oven en afgelopen week liet Perry het deksel van de container op een andere klappen, en daar kunnen ze ook niet tegen. En nog 2 die gewoon tijdens het opruimen of uit de kast halen sneuvelden, zo bleven er nog maar 5 over. Dus nog 5 erbij gekocht, het is gelukkig een klassiek servies (de plain traditional white china) dat nooit uit de tijd gaat. Heel even heb ik nog staan twijfelen of ik voor de verandering borden met opdruk zou kopen, maar nee, dan moet je er gelijk een heel set van kopen en daar had ik geen zin in. Je moet het ook alemaal in de kast kwijt kunnen! Waar ik wel voor bezweek waren 2 hele leuke minimokken (maatje voor de Senseo) met een enige opdruk en geinige tekst. Ik heb een kopjes-tic, ik kan er niks aan doen, ik moet altijd even kijken of ze weer leuke binnen hebben gekregen. Gelukkig kom ik er niet wekelijks, want hoe leuk en hoe klein ze ook zijn (allemaal maatje senseo-mok) ook daarvoor moet je plek hebben.

Vanmiddag was het zover: carnavalsoptocht van Suzanne’s school. Ze ging groen en in heksenkleren gehesen naar een klasgenootje met wie ze samen met nog een ander meisje een bolderwagen hadden omgetoverd tot kookpan waar echte rook uit kwam. De weergoden waren ons goed gezind en alleen de koude wind was een spelbreker voor de ouders die lang moesten wachten langs de kant van de weg tot ze kwamen. Ik stond er met een dikke sjaal om, dikke jas aan en een wollen muts op over mijn pruik. Perry, die thuis aan het werk was vandaag kwam ook kijken en had een cowboyhoed op, ook tegen de kou.

Hier staat ze op het schoolplein, nadat ik haar cape had nagebracht die we vergeten waren (ontdekte ik toen ze weg was).

En zo liepen de kinderen door de straten heen, alleen voor- en achteraan van de optocht reden wagens met muziek. Veel kinderen liepen zonder jas aan, terwijl er een ijzige wind stond, en de smoeltjes waren zo bleek dat ik medelijde met ze kreeg.
En nu ga ik naar boven, Evelien helpen met haar haren te verven met een bruine verf die er na 6 keer wassen pas uit is. Foto volgt.

0 gedachten over “carnaval

 1. Yvonne

  Van carnaval zie je hier niet veel op straat, ik schrok me dus een bult toen ik vandaag een ventje van een jaar of 10 met een snor zag. Zo jong al?
  Centje viel een uurtje later toen ik neefje van school moest halen! Die had nl carnaval op school gevierd.
  Dubbel genieten van de goeie momenten, hé!
  Liefs van
  Yvonne

 2. Arja

  ik zag zo’n heksje op tv maandagavond, tijdens een reportage over de olympische trein die in Roosendaal stopte. misschien was het jouw heksje wel… ze ziet er gaaf uit zeg!