Zondagsgenot

Als ik wakker word, zie ik dat het plekje in bed naast me leeg is, de quilt ligt nog net zo terug geslagen als ik had achtergelaten toen ik naar bed ging, en het huis is muisstil. Ik douche me, en terwijl ik naar Silent Witness kijkend mijn ontbijt naar binnen zit te werken, komt mijn ventje vrolijk binnen in de kleren van gisteren, een punt van zijn overhemd hangt uit zijn broek en hij heeft een 4 dagen oud stoppelbaardje. Ziet er best stoer uit, en hij vertelt kwajongensachtig grijnzend dat hij bijna klaar is met de serie Flash Forward, waar hij dus de hele nacht naar heeft gekeken op Megavideo. Dit is pas vakantie vieren, na eerst 12 dagen cultuur snuiven nu doen en laten wat hij wilt, helemaal los komen van zijn werk met alle verantwoording en zorgen die daar bij horen. Langzaam druppelt de rest van het gezin naar beneden, even hai zeggen, wat te eten halen, en hup weer naar boven, en ik duik de tuin in.

Photobucket

Het is al middag, het gras is redelijk droog gewaaid en ik maai alles, het stuk wat woensdag ongemaaid bleef vanwege een regenbui, was taai om door te komen, ik moest er 2 keer overheen; eerst met de maaier op hoogste stand en daarna een standje lager. Zipje komt kijken wat ik aan het doen ben als ik de Hortensia's in de tuin zet, en vlijt zich neer deels tegen de muur, deels op de voet van de parasol; ligt dat nou lekker?

Een heerlijke geur komt op me af als ik mijn rondje tuin doe, de Hosta bloeit het ruikt naar Fresia's. Ik zet de pot, die verstopt stond schuin achter Cupido in een hoge pot bij het terras, zodat ik nu steeds even mijn neus in de bloemen kan steken. Ook de potten met Basilicum, Rosemarijn, Tijm en Munt staan vlak bij, en ik aai de blaadjes voordat ik verder loop. Mmmm, het leven is goed. De pompoenplanten zijn niet echt groot geworden, maar ze bloeien wel, ik ben benieuwd; eergisteren heb ik de laatste zakjes met eigen gemaakte pompoensoep uit de diepvries gehaald.

Het kistje met kersen -gisteren een paar kilo gekocht bij de boer- is al flink leeg, de bodem is bijna in zicht, en ik besluit om snel een Clafouris te maken voordat ze op zijn. Dit recept heb ik van Rietje van Slagmaat ooit gekregen, ik ben heel erg benieuwd!

Hier het recept van een clafoutis. Oven
voorverwarmen, schaal van 24cm doorsnee invetten,
een grote pot kersen laten uitlekken.
3 eieren met 75gr suiker schuimig kloppen,
2,5dl (25 ml) melk erbij en 75gr bloem met een snufje zout.
De uitgelekte kersen in de schaal, beslag eroverheen,
45 min in de over op 180 graden. Lauw/warm serveren
met eventueel poedersuiker erover.

Lukt altijd, aldus Rietje, nou, het zag er al heel smakelijk uit toen hij de oven in ging, dus dat zit wel goed.

Ik kon de kersenontpitter -een erfenis van mijn schoonmoeder- niet vinden en heb het dus met een mesje gedaan, met paarse handen als gevolg. Wist ik toen wat ik nu weet, nl dat we naar de Griek gaan zodra de taart uit de oven is, dan had ik wel handschoentjes aan gedaan.

De blauwe regen, -vorig jaar geplant- groeit als kool en bloeit al sinds het voorjaar, ik snoei hem regelmatig om hem in toom te houden

Photobucketprecies zoals ik in gedachte had bij het planten. Die ene stam naar boven wil ik vrij kaal houden, zodat het een dikke rechte stam wordt, met de plant als een parasol er boven groeiend en bloeiend. En weer was ik vergeten plantensteunen aan te brengen rond de hoge rode zonnehoed Echinacea purpurea, hij ligt over de 2 weken geleden gesnoeide geranium, en ook een beetje over de pompoen.

Nog even dit showen:Photobucketdoor mijn zus Patricia gemaakt tijdens haar quiltweekend, ze woont in Australië, dus helaas kan ik niet even langs wippen om het in het echt te zien. Ze heeft al 163 blokken af van de Delfts blauwe tegels, en moet er nog 33 maken, wat een klus!

En vergeet niet om hier nog even te reageren, wie weet win je dit:

Photobucketom vervolgens Merel te feliciteren met haar 7 jarig bestaan van Birdblocks!

0 gedachten over “Zondagsgenot

  1. Janny

    Je tuin ligt er weer pico bello bij en Zipje geniet van het feit dat je weer thuis bent. Ik moet op dit moment op drie katten van de buurvrouw passen en eentje ervan vindt het veel te lang duren dat zijn baasjes weer thuis zijn (3 stoere kids, met veel herrie). Hij had gisteren bedacht dat het veel gezelliger was om met me mee te gaan. Hij heeft de hele avond voor de deur gezeten. Toen wij naar bed gingen zat hij nog te kijken van: “laat mij er nou in !” Ik durf dat niet, bang dat hij straks niet terug wil naar zijn eigen huis. Geniet nog even van je vakantie !
    Groetjes, Janny

  2. Berna

    Je hebt een hele mooie tuin, maar wat een werk is het als je van vakantie terug komt he? En door de vele regenbuien kun je ook niet eens lekker een paar uur er tegenaan dat het ook klaar is. Maar je katje heeft het erg naar zijn zin. Ook blij dat het gezin weer thuis is?
    De quilt van je zus wordt heel mooi! Toch een stukje Holland ver hier vandaan.