zomerse woensdag

Evelien had zich keurig gedragen gisteren met mijn pinpas, voor 70 euro aan kleren waaronder ook een elegant paar witte sandalen met hoge hak (praktisch is anders, maar ik vond ze ook beeldig). De shirtjes konden mijn goedkeuring wegdragen, geen diepe decolleté dus. Geen lange broek gescoord, dus daar gaat ze later nog eens naar kijken.
Vandaag deden ze Mechelen aan met de klas en hadden een stadsgids die hun rondleidde. Een paar jongens hebben dat arme mens flink zitten stangen, schande! Stond ze van alles te vertellen, vroeg zo’n opgeschoten knul: “Boeiend zeg, hoe wéét u dit toch allemaal?” Kan me het gegiebel van de rest van de klas dan wel voorstellen. Ze was om half 6 thuis, helemaal uitgeteld met rode ogen van de zon.

Mijn dag bestond uit slapen, slapen en luieren in de tuin, in de schaduw. Echt een klap van de hamer had ik gekregen, ik heb zelfs een dut in bed gedaan van 10 tot iets voor 12en, helemaal er door heen zat ik. Maar nu gaat het wel weer. Genoten van de katten die onder het vogelhuisje zaten te mekkeren zodra ze een oudermees aan zagen komen vliegen. Ik heb ze een paar keer binnen gezet (de katten) zodat de ouders op hun gemak hun jongen konden voeren, maar je kan aan de gang blijven.
Mijn moeder heeft vandaag naast de was en strijk een hele productieve dag gehad, ik weet niet hoeveel hexagons ze heeft geregen voor vrijdag. Dan moet ze een dag bij de DOW-quilttentoonstelling zitten en moet ze iets quilterigs doen. Ze denkt erover om er een tafelkleedje van te maken, allemaal van zelf geverfde stoffen.

De blauwe regen geeft een zware lucht af, heel bedwelmend als je het een hele dag ruikt. Maar hij bloeit zo mooi, nu staat echt alles open en er is nog niks op de grond gevallen van bloesem, terwijl het toch flink heeft gewaaid.

Morgen hebben Tim en Evelien een sponsor-fietsdag en gaat Suzanne ook een dag weg naar een openluchtmuseum (ben de naam kwijt, iets met Archeo….) Uitgerekend morgen geven ze onbewolkt weer af, zal lekker bakken worden in de zon. Zullen die morgen gaar zijn als ze thuis komen! Zal wel lekker rustig zijn thuis.

0 gedachten over “zomerse woensdag

 1. Adrie Jansen

  Oh, Shirley! Is dat soms het Archeon?? Dat is in de plaats waar ik woon! Alphen aan den Rijn!
  Dat is een openluchtmuseum op basis van de Romeinse tijd en nog wat! ;-)) Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik het zelf nog nooit heb bekeken!! Ben er alleen eens geweest voor een feest wat gehouden werd ter ere van de 50e verjaardag van een schoonzus van mij! Dat doen ze daar dus ook, de gebouwen en catering verhuren voor bruiloften en partijen! Ik heb toen niets gezien van het park, want het was in januari en ’s avonds , dus donker!! LOL!
  Ze zullen er vast veel plezier hebben, er wordt veel gedaan voor de kinderen, ze laten veel zien ,hoe de dingen vroeger gemaakt werden enzo door mensen in “authentieke”kledij, enz!
  Wordt je niet misselijk van die zware parfum lucht van de blauwe regen? Ik vind het lekker ruiken , maar er zijn ook genoeg mensen die het vinden stinken!

  groetjes maar weer, Adrie