moederdag

moederdag begon toen Tim om half 9 de slaapkamer binnen sloop en met zijn bromstem fluisterend aan Perry vroeg hoe lang een ei moest koken voor het goed was. Perry, slaapdronken, stak 3 vingers in de lucht. Tim vergat te fluisteren, zei “Okay dan” en liep weer naar de keuken. Met de deuren open kon ik genieten van alle bezigheden aldaar, en toen ze klaar waren werd Perry gehaald, om te helpen een dienblad naar boven te brengen. Kwamen ze met 2 dienbladen naar boven, allemaal voor mij! Plus de nodige bloemen.

Ik kreeg een cd-wekkerradio zodat ik nu in slaap kan vallen met luistercd’s, heerlijk. Een lekker luchtje ontbrak niet en ook kreeg ik een spiegel voor in de wc, zodat ik nu mijn gezicht helemaal zie zonder op mijn tenen te moeten staan (er hing een driehoekige spiegel met de punt naar beneden). Na 11 jaar begon het me opeens te irriteren, ’t is wat.

Vandaag verder een beetje een hangdag gehad, te moe om wat te doen; ik probeerde wel steeds van alles maar moest dan na 5 minuten weer stoppen omdat ik me niet kon concentreren. Mijn ogen branden ook en die vieze smaak en een verbrande tong-gevoel en steeds die opvliegers… nog even, ik weet het. Heel jammer vond ik het dat het me niet lukte om naar de quilttentoonstelling in Terneuzen te kunnen gaan. Perry wilde me wel rijden maar het zou niet goed zijn gegaan, ik was te moe. Heel jammer, maar morgen kan ik denk ik de foto’s al zien die mijn vader daar heeft genomen.

De meesjes leven nog allemaal, ik vreesde het ergste toen ik Zopje vanmorgen binnen liet en hij zich gelijk ging wassen ipv in 1 lijn naar de voerbakken te lopen. Ze klinken heel luid, ik denk elke avond dat ze de volgende morgen wel uitgevlogen zullen zijn, maar nee, nog steeds niet.

Het bladeren in quilttijdschriften heeft me eindelijk een doorquiltpatroon opgeleverd voor Tim’s quilt, enkel voor de zwevende blokken, maar het begin is er. Ik heb oude vitrage waar ik het patroon met watervaste stift op ga tekenen en dit speld ik dan oip de stof en teken het patroon dan met krijt over. Voordeel van vitrage tov tule is dat vitrage niet alle kanten oprekt tijdens het erop tekenen, het is vormvast. Ik hoop dit morgen te kunnen doen, ik zal Perry zo vragen of hij mijn naaimachine (Aurora) beneden wilt zetten, daar heb ik meer plek.

0 gedachten over “moederdag

 1. monique

  Fijn, zo’n ontbijt op bed. Je kinderen zullen deze moederdag ook wel anders beleven dan voorgaande jaren.
  Met die nieuwe spiegel kun je straks genieten van je krulletjes die je gaat krijgen.
  Ik heb mooie plantjes gehad voor moederdag.
  Lekker intens genieten van het moedergevoel dat we deze dag extra hebben.

  Echte katten hebben jullie. Onze Tozzy is bang van vadermerel die al kwetterend zijn kroost beschermd.
  Hij had al eerder een pluk haar uit zijn vacht geplukt, vandaar.
  Hij is een goeie sul.

  Dat je van de chemo, zo’n vieze smaak en een verbrande tong-gevoel van krijgt, wist ik niet, wat een straf spulletje. Die gel voor droge mond helpt wel goed?.
  Nog even Shirley dan zit deze periode van chemo’s erop. Positief blijven.

  Monique

 2. Arja

  Hier ook zo’n dreigend mezendrama. Normaal komen er nooit vogels in de tuin, maar sinds kort is er een avontuurlijk duo wat de rupsen en insecten uit mijn planten vist, onderwijl een lange neus trekkend tegen Meneer de Poes. Deze zit strak gespannen hun verrichtingen te volgen… Ik verwacht elke morgen weer een mezenlijkje cadeau te krijgen, maar tot nu toe is het nog goed gegaan.