hij bloeit

Gistermorgen schoot de blauwe regen opeens open, eerst aarzelend maar in de middag waren de bloemen zo mooi open. Nog niet allemaal, maar hier alvast een foto om een beeld te geven van de zee van blauw met een geur zo lekker dat je er wel de hele dag naast wilt zitten!

Een paar vermoeiende dagen nog, maar ik begin al op te knappen. De opvliegers maken dat mijn hoofd als een vuurboei eruit ziet, en mijn darmgerommel klinkt af en toe angstaanjagend hard; voor Zopje in ieder geval want hij lag gisteren lekker te pitten op mijn schoot en schrok zit rot toen er geknor en gerammel vanonder zijn slaapplek kwa. Hij schoot weg met achterlating van enkele afzetsporen van zijn nagels in mijn been. Toemaar, dat kan er nog wel bij.
Voor de droge mond/keel (vooral ’s nachts een probleem) heb ik nu een tube gel van Biotène, oralbalance heet het. Je moet een dotje op je tong doen en dan heb je urenlang plezier ervan. Nou, ik heb er vannacht inderdaad profijt van gehad, veel langer door geslapen dan de nacht er voor! Het smaakt ook niet te overheersend.

Het zonnetje schijnt en we gaan zo lekker buiten aan de koffie. Over een half uurtje komt Suzanne thuis om de tanden te poesten en dan gaan we even naar de orthodontist. Even alles weer strakker zetten. Ben benieuwd hoe het met haar topo-toets is gegaan deze morgen; N-Brabant had ze en daar heeft ze maar 1 middag een uurtje op zitten leren.
Evelien heeft maar 1 uur les vandaag en is met mijn pinpas de stad in gegaan om kleren te kopen! Ik heb haar op het hart gedrukt in de gaten te houden dat ze niet over de limit gaat; 150 euro vind ik wel het matje voor zomerkleren, ze zoekt maar goed tussen de uitverkooprekken enzo. Normaal gaan we samen maar dat gaat nu even niet. Tim heeft gelukkig nog voldoende kleren en heeft ook niet zoveel wensen. Het wordt tijd dat ze een eigen rekening met kleedgeld krijgen, wat we al veel langer van plan waren maar door mijn ziekzijn kreeg dit een andere prioriteit.

0 gedachten over “hij bloeit

 1. Adrie Jansen

  WOW, wat een pracht, die blauwe regen! Zo’n regen wíl ik wel. LOL !!!! De nátte regen mogen ze van mij houden , behalve ’s nachts ,om de planten in de tuin te besproeien!
  Fijn, dat er voor een té droge mond ook iets bestaat, je moet dus nog 1 x door deze narigheid heen?
  Shirley, fijne dagen in de tuin en geniet lekker van elk bloeiend moment!

  groetjes, Adrie

 2. inge

  zou zo in je tuin willen komen zitten, hier blijft het miezerig, we kregen de laatste dagen heel veel regen (zo’ 80 liter per vierkante meter) te verwerken

 3. marloes

  Hoi Shirley, wat een prachtige blauwe regen. Ik dacht dat ie hier nog niet zo ver was, ben dus even gaan kijken, en ja hoor, ook hier is ie open geschoten. Mooi hè..
  Is het goed afgelopen met Eveliens zomerinkopen?
  groetjes van Marloes

 4. Marjo Brasser

  Hoi Shirly de kunstenares,
  Ik heb al een poosje de verhalen van zipje en zopje niet kunnen lezen maar nu ben ik weer bij.
  Wat mooi om je kunstwerken te zien en niet te vergeten de tuin die je prachtig beleeft en omschrijft.
  Wij hadden net wat regen,de tuin heeft hier erg behoefte aan.Ook hier schieten de hosta’s de grond uit.
  Ik heb er vorige week bij m’n moeder geplant en die staan er nu heel fris en groen bij.
  Mooi om te zien en te voelen hoe de natuur zich nu in deze dagen enorm ontwikkelt en groeit.
  Ik hoop dat je komende tijd alle kracht uit de zon weet te halen en dat je steeds weer meer kan gaan doen.
  Gelukkig ga je de goede kant op.M’n moeder had ook altijd veel last van de zon,die zat altijd onder de parasol.
  Ik heb net een week meivakantie gehad en dat heb ik als heel fijn ervaren.Even lekker weg van school en je energie in iets anders stoppen.Vandaag had ik 2 stagebezoeken op Walcheren en dan geniet ik zo van de natuur de fluitekruid en de bloesems richting Veere.
  Shirly veel sterkte en geniet van de mooie natuur op dit moment,
  groetjes Marjo