zoek

Gisteren was heel gezellig, lekker gegeten; het tempo van bordje eten halen lag aanmerkelijk lager dan wanneer we met ons gezin gaan eten, het lijkt dan alsof we bang zijn dat het buffet ontruimd wordt nog voordat we onze magen hebben gevuld. Schep ik normaal 3 keer op, soms 4 (geen afgeladen borden de 3e en 4e keer, maar liflafjes die ik echt nog wil proeven), gisteren heb ik maar 2 bordjes gevuld, en als dessert heb ik heel braaf fruit en 3 slagroomsoesjes genomen ipv de bavaroitjes, puddingkjes en ijs al dan niet met warme kersen en slagroom. Toen ik thuiskwam had ik eigenlijk alweer een beetje trek, het zakt ook zo snel he.☺ Maar die calorietjes zijn er vanmorgen weer afgefietst, lekker in de vrieskou zonder wind een half uur afzien, heerlijk. Ik merk al dat mijn conditie er op vooruit gaat!

Sinds ik een bril draag ben ik hem regelmatig kwijt, -ja als je geen bril hebt kan je hem ook niet kwijt raken, dat is dus een voordeel van iets niet hebben. Maar als je iets niet hebt kan je ook niet weten hoe fijn het is om het wel te hebben. En een bril is hier een voorbeeld van, ik had niet gedacht dat ik er zo snel aan gehecht zou raken. Hij irriteert me ook regelmatig, vooral als ik aan het koken of klussen ben, dan beslaat hij of valt hij van m’n neus af, en dan leg ik hem ‘ergens’ neer of ik steek hem in de hals van m’n shirt of trui. Lekker makkelijk. En daar vond ik hem vanmiddag dus ook weer terug, in de trui gestoken die ik gisteren aan had en welke ik over de hometrainer had gegooid toen ik me aan het verkleden was voor het etentje.

Gelukkig had ik de trui niet gelijk in de was gegooid, want ik weet niet of-ie wasmachineproof is -de bril- en zoja, of de wasmachine brilproof is, kan ook nog he. Dat net als bij een losgeschoten beugel van een bh het pootje van de bril tussen trommel en manchet floept en de hele boel lam legt. Dan heb je de poppen aan het dansen, want ipv een dure bril vervangen kan je dan een reparateur langs laten komen en blijf je weer met manden vol vuile was zitten, want zoiets is natuurlijk niet gelijk te repareren.  Kan je beter een mobieltje meewassen, ook al vind zoonlief van niet, maar het is niet schadelijk voor de wasmachine ook al gaat het mobieltje er van naar zijn grootje. Jemig, hoe kan en mens toch afdwalen he. Morgen weer aan de witte pillen.

0 gedachten over “zoek

  1. anita

    Kwam hier toevallig langs.
    Prettige manier van schrijven heb jij. Ik heb ook nog maar net een bril en… ik loop hem meer te zoeken dan hem op mijn neus te hebben.
    Nog een prettige dag.