Zo veel allemaal

Er is afgelopen week weer het nodige gebeurd, laat ik met het mooiste nieuws beginnen. Vrijdagmiddag kregen we de uitslag van de controle ct-scan die woensdag van mijn lief was gemaakt, alles was goed; we kregen kippenvel en schoten vol, de spanning van afgelopen weken die zich had opgebouwd viel als een last van onze schouders af. Terwijl de longarts nog in gesprek was met manlief stuurde ik de kinderen een appje met het heugelijke nieuws, want ook zij zaten in spanning.
De kleine tumor die drie maanden geleden behandeld was, was in kleine stukjes uiteen gespat en we moesten er vanuit gaan dat dit allemaal dood weefsel was dat de komende maanden/jaren door het lichaam zal worden opgeruimd. De volgende controle is weer over drie maanden, en dan zitten we in de periode dat het een jaar geleden was ontdekt. We vierden het met een lekker hapje in de cafetaria van het ziekenhuis
3CC8B158-2290-4245-95CF-F6F031C164AB
en aan het eind van de dag gingen we voor het eerst sinds Mei in de stad wat eten op het terras, het was de avond er voor flink afgekoeld, weg was de verstikkende hitte met slechte luchtkwaliteit, en nu was het zonnig met een frisse wind. Heel goed uit te houden met een jasje aan.
9FFC2A2F-98FD-476D-9BBF-F7D1314517E1
We zaten met een dubbel gevoel op het terras, want de ochtend tevoren, donderdag, had de politie de deur open moeten breken bij de 9 jaar oudere broer van manlief, al 7 jaar weduwnaar. De werkster kreeg met aanbellen geen gehoor, waarschuwde toen de dochter en zoon, ze kregen de deur niet open omdat de sleutel aan de binnenkant nog in het slot zat, en zagen toen door de brievenbusklep kijkend hem in de gang liggen. Hij had een beroerte gehad en ws de hele nacht daar al gelegen, vreselijk. Hij werd naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht, op een helder moment wist hij de neuroloog kenbaar te maken dat hij er klaar mee was, zijn lichaam was op na al vele jaren met een strippenkaart bij diverse specialisten waaronder oncologen te hebben gelopen. Hij leefde voor zijn kleinkinderen, was van plan elke behandeling aan te pakken, en wilde zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, maar helaas was zijn lichaam nu echt op, de beroerte was de genadeklap.

Dit is de laatste foto die ik van mijn zwager heb, genomen op de uitvaart van hun zus op 24 juni 2021. Later zagen we hem nog een paar keer, maar je neemt niet elke keer foto’s hè.  
440C3179-03B3-4EF8-BD82-DCA904A45DDE
Vrijdagmiddag gingen we samen langs om afscheid te nemen, uitgerekend nu waren ze aan de toegangswegen bezig richting het ziekenhuis, wat een chaotische situatie, en ‘s avonds reed ik met mijn andere zwager naar het ziekenhuis; hij wilde nog langsgaan, en ik vind dat je zoiets niet in je eentje moet doen, en al helemaal niet met die wegomleggingen.

Bekaf vielen we rond middernacht in slaap, om nog geen drie uur later ruw wakker gemaakt te worden door een groep aangeschoten jongens die het wel grappig vonden om met veel geweld een reclamebord met paal en al uit de rotonde te trappen. Politie verwittigd en toen maar weer proberen te slapen, wat bij mij niet meer zo goed lukte. Uiteraard waren de zatlappen gevlogen toen de politie langsreed, een bewoner uit de buurt (hopelijk een vader van een van hen) had ze toegesproken en toen waren ze rustig afgedropen, het bord stond de volgende morgen weer op zijn plek. De glasscherven van bierflessen op de stoep en straat heb ik opgeruimd, iemand moet het doen voordat er banden lek gereden worden.

Gistermiddag kregen we het bericht dat DH zijn broer was ingeslapen, een heel dubbel gevoel gaf dat. Verdriet bij DH, maar ook opluchting dat hij niet meer moet afzien.

Mijn hoofd zit vol blogjes, als ik even ademruimte heb komen ze er aan, een voor een, te beginnen bij afgelopen maandag
18E9E7E1-EBE6-452F-BAD4-39469FC469E5

15 gedachten over “Zo veel allemaal

 1. Ria

  Oei, wat veel om in korte tijd te verwerken.

  Gelukkig was daar het goede nieuws voor jouw man! En voor jou en de kinderen uiteraard! Dat mogen jullie blij om zijn.

  Tevens Gecondoleerd met het overlijden van broer/zwager/ oom.
  Sterkte.

  1. Ineke de Roos - Middelbosch

   Lieve Shirley, heel fijn bericht voor jullie van je man.
   Triest bericht over je zwager. Gecondoleerd. Hartelijke groet Ineke de Roos.

 2. Marie-Thérèse

  Fantastisch nieuws voor DH, dat is een hele opluchting, hè, en goed om te weten dat de behandelingen hebben aangeslagen.
  Gecondoleerd en sterkte met het verlies van je zwager.
  Hartelijke groetjes van Marie-Thérèse

 3. Renske

  Als eerste, gefeliciteerd met het goede nieuws van je man. Zo fijn dat de behandeling zo goed is aangeslagen en dat hij genezen is verklaard.
  Ten tweede, gecondoleerd met het verlies van je zwager. Wat erg dat hij zo lang alleen in de gang heeft gelegen. Eigenlijk zouden oude mensen die wat mankeren standaard zo bel om de nek moeten hebben. Of een smartwatch waar zo valdetectie op zit. Sterkte voor beiden, niet leuk.

 4. Marte

  Super nieuws voor jullie, even alle stress van jullie afschudden de betontegels mogen weer even opgeruimd, de schouders kilo’s lichter.

  Gecondoleerd met het verlies van jullie broer/zwager/oom.

  Marte

 5. Willeke

  Wat een roller-coaster van emoties. Gefeliciteerd met het mooie nieuws van je man!! En gecondoleerd met het verlies van je zwager. Hopelijk volgen er rustiger tijden, al is het maar qua emoties.

 6. Marloes

  Gefeliciteerd met het heel goede nieuws van je man! Echt heel fijn. En gecondoleerd met het overlijden van je zwager. Sterkte voor jullie ❤️

 7. Mieke

  Piep

  Wat een dubbel nieuws meid, daar gaat je hoofd van tollen.
  Supergoed nieuws van je mannetje en
  mijn deelneming bij jullie verlies

  warme knuffel

 8. Truus

  Zo dat was weer heel wat om te verwerken en het goede nieuws was op dat moment meer dan welkom…gefeliciteerd met het goede nieuws.
  Het is wel dubbel om blij te zijn met dit nieuws als je weet dat je broer/zwager vindt dat het voor hem niet meer hoeft….wat een dunne scheidingslijn tussen leven en dood.
  Mijn deelneming met het heengaan van jbroer/zwager en veel sterkte.
  Dikke knuffel voor jullie, Truus uit Drenthe

 9. Ingrid

  Wat n mooi nieuws voor je lief….
  En dan gecondoleerd met het overlijden van zwager,/broer…
  Ik ken het gevoel van niet in n huis kunnen, sleutel in ’t slot als geen ander…
  Sterkte.

 10. Yvonne

  Wat een rollercoaster aan emoties. Fijn het goede nieuws van je man, maar ook weer verdriet om zijn broer. Naarmate we ouder worden zijn dit soort momenten er steeds vaker helaas. Pluk de dag……

 11. Ines

  Wat een heerlijk nieuws voor je DH en wat triest voor zijn broer en jou zwager, zo zie je maar weer hoe dichtbij verdriet en vreugde liggen, sterkte🥰

  Dikke knuffel voor jullie

Reacties zijn gesloten.