Ziggo-misère

Het is een paar maanden goed gegaan, maar sinds de nacht van woensdag op donderdag begon het weer te haperen en sinds donderdag hebben we hier maar op 1 pc internet verbinding, mits deze computer rechtstreeks is aan gesloten op het kastje bij de voordeur. Gisteren hebben zoon en man veel gebeld met Ziggo, maar het is niet opgelost. Bij het laatste belletje hoorden we dat er in de wijk iets mis is, maar of er ook aan gewerkt wordt??
Zwaar balen, ik kon gisteren niks even snel checken, maar buit momenteel het uitslapen van zoon en het beursbezoek van mijn wederhelft nu lekker uit door al bijna 2 uur achter de pc te zitten. Alle e-mails zijn gelezen, geregeld wat ik moest regelen, en nu nog even snel een blogje posten.

Mijn vorige blog heeft wat los gemaakt, arme Henk die opeens de zin van het opruimen niet zag zitten, want in het licht van zulke filmpjes is het overal kraakhelder en opgeruimd. Doordat we gisteren tijd over hadden (want geen internet) zijn Tim en ik gaan opruimen, hij op zijn kamer en ik op de mijne, nadat ik eerder al de woonkamer had aangepakt. Er kan weer krantje gelezen worden aan de lange glazen tafel, en ik heb weer vrije doorgang door mijn hele naaikamer en een bijna vrije werktafel. Er zijn bijna 2 vuilniszakken aan ballast weg gegaan, nee, niks van lapjes ☺, wel restjes tussenvulling die te klein waren om wat mee te doen, patroonpapier op de rol die 3 dubbel gevouwen in elkaar gekreukeld zat, oude knutsel tijdschriften, van zulks. En heel veel uitgeprint spul, patronen waarvan je op dat moment denkt van "Dat ga ik deze week nog maken", om vervolgens 5 jaar in een doos te liggen, onaangeroerd, zonde van het papier. Daar al deze patronen ook op de externe harde schijf van mijn pc zitten, heb ik alles gewoon weggegooid.

Ik print de laatste jaren om deze reden ook niks uit waar ik niet gelijk aan ga beginnen, nou ja, bijna niks. Ik wil vandaag nog een begin maken aan het snijtafel, die heeft 3 grote diepe en propvolle lades, daar kan vast veel van weg. Nog even zien of het weggooien, weggeven of verkopen wordt.

Ik ga nog even een kopje koffie buiten drinken, met vest aan want het is wel nipjes, maar verder met het zonnetje -waar ik niet vol in ga zitten- en de lekkere geuren van de tuin, de geluiden van de vogels en de aanblik van genietende katten, ga ik ook genieten van het moment.

0 gedachten over “Ziggo-misère

  1. margeeth

    Goh, laat ik nou toevallig ook een stapel van 10 cm aan uitgeprinte patronen hebben opgeruimd.
    En oude pannen, een tostiapparaat dat maar 1x is gebruikt, allerlei plastic bakjes en schaaltjes en een limonadekan zonder deksel, oud en versleten speelgoed van toen de kinderen veel kleiner waren enzovoort enzovoort.
    Eigenlijk zou je gewoon elke tien jaar moeten verhuizen…..