Verrassing

Vrijdag iets na 4 uur, ik loop vanuit de keuken met een kopje koffie de kamer in, en hoor zoon tegen vader zeggen: "Maar volgens mij weet mama nergens van hoor.".  Hmm, wat is er gaande? "Waar weet ik niet van?", vraag ik luchtig, ‘k heb zin in mijn koffie en wil zo beginnen aan naaiwerk dat ik zondag af wil hebben. "Nou, het holding weekend, dat is morgen al.", antwoord zoon, en met een grote grijns op zijn gezicht ziet hij mijn lach veranderen naar schrik. Ik schiet echt in de stress, want -zo denk ik hardop- ik heb echt niks om aan te trekken. Ja, wel een volle kast, maar alles wat voor net is, is veel te groot, en mijn dagelijks kledij is eigenlijk ook toe aan vervanging.

Mijn wederhelft weet het -denkt hij- subtieler uit te drukken. Als hij me vertelt dat de dresscode ‘casual’ is, en ik dus opgelucht zeg dat ik dan gewoon aan kan trekken wat ik thuis ook draag, zegt hij: "Casual Shirley, niet slonzig.

Oooh, voelen jullie hem al dames? Dit was zoooo niet slim van hem.

Zoon kijkt verschrikt en met ingehouden adem op van zijn vader -die grinnikt want hij vindt zichzelf wel erg gevat en ad rem- naar zijn moeder, en grijnst als hij mijn reactie hoort, want ik kan net zo ad rem zijn.

"Ik hoop dat er genoeg geld op de rekening staat, schat, want ik ga nu voor ‘casual kleren’ shoppen. Tot zo." (Brace yourself dear)  1½ uur later ben ik thuis met de buit: jas, broek, 2 shirts en een vest, en ja, ik heb ook voor mijn wederhelft een overhemd en vest gekocht, anders steekt hij teveel bij me af.

Het weekend was zo gezellig, the best ever! We sliepen in een hotel hartje A’dam, in het restaurant aldaar kregen we bij het ontvangst zalige koffie met gebak, de kop was er af. Daarna kregen we een bustocht door de stad, een zalige lunch bij de Waag, om daarna te voet etalages te kijken,hoezo niet praktisch? – rechts van die leuke eierwarmers zie je een condoom van metaal, en de rode is van wol☺-, om vervolgens achterin een fietstaxi het centrum beter te bekijken. Onze gastheer voor de hele dag was Huub Hangop in de functie van loco burgemeester, hij deed onder het lopen een imitatie van John Cleese’s silly walks na en liet menige toerist in verwondering achter. Geweldig.
We werden vervolgens uitgenodigd (gereserveerd) bij Paleis van de Weemoed voor een cabaret dinner-show. kom maar binnen als je durftMensen, als jullie amusement zoeken in combinatie met lekker eten, moet je echt hier zijn. Je moet alleen geen azijndrinker zijn, lekker meedoen is de leus. Zingen, dansen, lachen, heerlijke avond. We kregen als afsluiter nog een korte boottocht over de kanalen, met een accordeonist die niet veel moeite moest doen om de kelen te laten gieren, allemaal bekende liedjes, en geen excuus dat de tekst onbekend was, hij had voor iedereen een boekje met de teksten.

Voldaan liepen we terug naar het hotel (straatje oversteken, want de boot stopte voor de deur), voor een afzakkertje. Helemaal gaar en gesloopt, maar ook heel erg voldaan, rolden we in een super breed bed. Even keken we elkaar verrast aan, 3 hoofdkussens naast elkaar, wie was de mysterie guest? Zo’n weekendje sloopt je toch wel.

Vanmorgen na een heerlijk ontbijt afscheid genomen van iedereen op 1 echtpaar na, om bij thuiskomst te constateren dat het huis er nog stond, zelfs onze koffiekopjes van de ochtend tevoren stonden op tafel☺ . Het ene echtpaar in het hotel -om daar even op terug te komen- zat niet aan tafel vanmorgen, en we vermoeden dat ze zich hebben verslapen; er heeft hopelijk wel iemand van de organisatie nog geklopt op hun kamerdeur, ooh, die zullen op hun neus hebben gekeken, iedereen weg! We zullen het morgen wel horen hoe dat is afgelopen.

Holdingweekend: net zoiets als een quiltweekend, maar dan zonder quilterigheden en vooral veel lopen. Het culinaire is wel weer net zo erg. Het is een soort bondingweekendje met de leiding van de zaak met diens partners; lekker bijkletsen en vooral veel lachen. Sinds enkele jaren nemen degene die het weekend moeten organiseren Fijnevent in de arm, dit bedrijf zorgt voor de reserveringen en zo meer. Hele sympathieke kerel komt altijd mee, en nog prettig om naar te kijken ook (staat op de foto Paleis v.d. Weemoed links van de man in gele jas). Nou, wat wil je nog meer?

0 gedachten over “Verrassing

 1. Erica

  Zo te lezen heb je een heel gezellig weekend gehad. Het blijft leuk hè, dat rare loopje van John Cleese. Nog moeilijk na te doen, lijkt me!

 2. Mascha

  Jeetje, wat hebben jullie een leuk weekend gehad. Ik heb natuurlijk wel een zwak voor Amsterdam want ik ben daar geboren. Ik heb genoten van de foto’s.
  Groetjes Mascha

 3. Ronald de Poorter

  Hallo Shirley,

  Ik werd getipt om je blog te lezen, ziet er erg leuk uit. Het was idd een top weekend alleen jammer dat een stel niet uit bed kon. Het schijnt dat die vent pas om 3:15 op zijn bed lag en nog even flink is doorgezakt. Uit betrouwbare bron hoorde ik dat ie een beetje hoofdpijn had de andere ochtend. Hij is er inmiddels weer helemaal bovenop overigens.

  Bij deze toch nog groetjes.
  Fijne avond !!

  Ronald de Poorter