zaterdag

We gaan over een paar uur naar Tilburg, Perry en de kids gaan eerst een rondje kermis doen (terwijl ik lekker op een terrasje ga zitten), daarna wat eten en dan door naar Jan en Cor die een feestje geven vanwege Jans verjaardag.(ik moet het cadeautje nog inpakken, morgen krijgen jullie de foto te zien) Hopelijk is het niet zo heet in Tilburg en hopelijk ook niet al te nat. Het is hier al een half uurtje aan het regenen, geen plensbui maar lekker een miezerregen. Het haalt de stof van de straat en planten af, de bewolking en de wind zorgt dat het heerlijk is buiten, op de thermometer 25º.

Afgelopen week zijn we ’s avonds steeds uit eten gegaan, we lopen alle eetgelegenheden op en rond de oude markt af. Heerlijk en makkelijk maar wel slecht voor de lijn. Ik juichde gisteren bijna toen ik zag dat er in 1 week tijd 2 kg’s bij waren gekomen. Het is wel prijzig steeds uit eten te gaan, maar als we in hotel hadden gezeten waren we veel meer kwijt geweest. Ik heb de laatste weken veel pijn in mijn gewrichten, vooral mijn handen voelen aan alsof ze klem hebben gezeten tussen dichtslaande deuren. Mijn pijnlijke schouders weerhouden mij ervan een goede nachtrust te hebben, ik ben alweer vroeg wakker doordat de pijnstillers uitgewerkt zijn en wordt me dan bewust van de drukkende warmte en dan is opstaan de enige optie. Gebrek aan slaap zorgt er ook voor dat ik wat emotioneler ben, ik zie sneller beren op het pad. Eergisteravond stond ik planten water te geven en opeens schoot door mijn hoofd: "Sta ik hier volgend jaar ook nog?" Ik moet gewoon me iets blonder gaan gedragen, niet teveel nadenken dus.

De overbuuf was blij verrast toen zij bij thuiskomst van de vakantie in Zwitserland nog een levende Hortensia aantrof in haar tuin en kwam aan de deur om me te bedanken met 3 repen Zwitserse chocolade. Haar ouders hadden me ’s morgens vroeg bezig gezien met bewateren van hun tuin. We raakten aan de praat, ze wisten ook niet dat ik aan de chemo heb gehangen afgelopen maanden. Kan je voorstellen wat voor een contact we hebben met de buren; allemaal werken ze hele dagen. Ik zit er niet mee, ik heb in Oostburg meegemaakt met een buuf die het liefst de deur  plat liep bij me, ongeacht tijdstip en daar kan ik heel goed zonder.

Ik ga lekker een schoonheidsslaapje doen.

0 gedachten over “zaterdag