You better watch out…

Het is opletten geblazen met het doorquilten van de Santa quilt, het is zo’n leuke dat ik het niet wil verprutsen. Ik ben eerst nog langs de hulstblaadjes gegaan, en langs de tekst
IMG_2343 IMG_2345
en hierbij gebruik ik de Glitter van Superior Threads, werkt heerlijk (is oa te koop bij Quiltshop Leur), het is plat plastic aanvoelend draad, je moet het recht van de klos af laten lopen (dus vanaf de zijkant en niet vanaf de bovenkant), wacht, kijk maar naar deze 5 minuten durende video uitleg, veel handiger.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=yPq-7uHiXaQ&w=560&h=315]
Ik begin en eindig bij elke letter met een paar heen en weer steekjes, en dan hop ik over naar de volgende letter, begin weer met een paar kleine heen en weer steekjes, en vervolg mijn weg, en als ik klaar ben knip ik voorzichtig de boven en onderdraadjes af. Omdat ik nog niet wist dat ik met glittergaren zou gaan quilten, had ik rond de hulstblaadjes al met bruin Aurifill garen gequilt, beetje dubbel werk dus.
IMG_2344
Iemand vroeg mij waarom ik nog meer ging doorquilten, het was toch al goed zo, “in the ditch” was toch al mooi  genoeg? Ja en nee, het ziet er mooi uit, maar het golft als een gek. Op deze foto zie je het een beetje, en dan heb ik het over de randen, ik had hem voor de foto een beetje plat gedrukt.
IMG_2338
Ik denk dat veel dames het bij vaak het quilten in de goot (ditch) laten omdat ze het niet willen verprutsen, maar angst is een slechte raadgever. Ik had na het eten nog een paar uurtjes en   begon in met een voor mij nieuw patroontje,
IMG_2350 IMG_7469
Deze kwam ik tegen bij de tutorial filmpjes van Leah Day, heel toepasselijk voor de lucht. Ik gebruik een zilvere metalic garen van AngelKing, hij is wat scherp, maar met de juiste naald en tempo en ook  het draad vanaf de zijkant laten aflopen en niet van de bovenkant, want dan gaat-ie draaien en breekt hij uiteindelijk, quilt hij zalig.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=JdLpdPsQcNM&w=420&h=315]
En nou ben ik met de baard bezig, een motief die ik al vaker heb gebruikt, maar dan wat groter.
IMG_7470
Het is een beetje oppassen zo langs de blaadjes die al met Gliter zijn doorgequilt; voor de baard gebruik ik een onopvallende (want een Santa met glitters in zijn baard heb ik nog nooit gezien) zachtgele (haast goud maar dan heel licht) rayon glansgaren van Raiman, dit is eigelijk garen voor de borduurmachine, maar dat wist ik niet toen ik de doos met 30 kleuren kocht, tien jaar geleden zoiets. Gelukkig quilt het fijn, wel moet ik de bovenspanning helemaal los zetten, anders trekt het de onderdraad omhoog.
IMG_7470
Morgen ga ik de beharing afmaken, en dan zal ik eens kijken in welk patroontje ik de jas zal doen, misschien een visgraatje? Ho Ho Ho

0 gedachten over “You better watch out…

 1. Truus

  Zit met belangstelling te kijken hoe je het doorquilt op de machine.’kVind het erg mooi worden.
  Bedankt voor de video’s die je erbij doet,want ik zal ook meer moeten gaan machinequilten.Nooit geweten dat er ook machinequiltnaalden zijn.Wat voor handschoenen gebruik jij bij het machinequilten? Heb ooit een workshop gedaan en daar deden we plastic handschoenen aan,maar dan krijg je zulke klamme handen.
  Heel veel succes en gezellige zondag
  groetjes,Truus uit Drenthe

 2. wilma oud

  Ik kan zo genieten van jouw raadgevende blogjes. Je legt alles zo mooi uit, of met een video. En wat weet je veel. Ik heb veel bewondering voor je. Ik vind het quiltje prachtig worden. Nog een fijne zondag. Groetjes Wilma

 3. anneke vaes

  Hoi Shirley, wat word het toch weer mooi, ik mocht hem gister even live bewonderen en was er weg van. Ik vergat even waarom ik nu eigenlijk in de winkel was ahahaha. Maar gelukkig was ik een tijdje later toch geslaagd. Ik ben voor de Japanse stofjes gegaan die qua kleur het dichtste bij het origineel kwamen. Vond het leuk om je weer even te zien.
  lieve groetjes Anneke Vaes.

 4. LL-Ilse

  Knap hoor, je vrees overwinnen, en dan met veel moed verder in een onbekend patroon zoals de lucht. Je quilt wordt er prachtig door. Ik kijk al uit naar je verdere invulling van dit pannel.
  En al ben ik nog niet echt de drempel over, dit resultaat kan je gewoon niet bekomen met handquilten.