Wrede natuur

Het zonnetje scheen, ik had net een paar mooie foto's gemaakt van de bloeiende toverhazelaar,Photobucket (de lente lijkt al tastbaar) en Suzanne was net thuis gekomen van school. Opeens hoorden we van buiten af een hoop gekrijs, en er was geen vogel meer te zien bij het fly-through restaurantje 'the BigF'. We waren opgesprongen om te zien waar het gekrijs vandaan kwam, ik verwachte een zwart mormel die ons met bek vol veren triomfantelijk aan zat te grijnzen vanaf het grasveld, maar nee, onze rovers lagen in halve coma op de bedden sinds 7 uur. Het leek wel een dikke duif op de tegels, en ik liep er heen, gelukkig lag de digi met volle accu op tafel, klaar voor het grijpen.  De dikke duif bleek geen duif (met zware hepatitis) maar een mij vals aankijkende roofvogel te zijn (valk?) volgens meer mensen moet dit een sperwer zijn.Photobucket die met krijsende buit naast het oppotschuurtje fladderde, hij was te zwaar om op te stijgen. Na een paar pogingen om weg te vliegen was het opeens stil, kan zijn dat de merel dood was, of dat-ie onder de heg wist te ontsnappen toen de roofvogel tussen de kabels ging zitten en hierbij zijn evenwicht bijna verloor. Ik weet alleen dat er een hoop gefladder was waar ik van schrok en toen ik weer opkeek was de vogel gevlogen.

Wat een avontuur, en dit maken Zipje en Zopje dagelijks mee? Van geen wonder dat ze zoveel slapen, je moet er wel even van bijkomen zeg. Het duurde zeker een half uur eer de eerste dappere meesjes zich durfden te laten zien bij de BigF.

Oke, ik had beloofd te laten zien waar ik gisteren op de avondbee aan had gewerkt, voila:

Photobucket en ik kan natuurlijk niet stil zitten, nadat ik op de weblog van Erica deze blokken had gezien, dezelfde alwaar ik een paar dagen geleden een filmpje van had laten zien, kijk hier. Dit is er eentjePhotobucket en in een mum van tijd had ik er nog 3 gemaakt,Photobucket waarvan 1 blok uit al eerder gemaakte blokjes bestond, maanden geleden gemaakt nadat ik bij Inge een give-away had gewonnen – ik had het juiste gewicht van een ei geraden, of all things, je kan maar ergens goed in zijn. Rechts op de foto zie je hoe die koffielapjes met die balkjes er door er eerst uit zagen. Niet te geloven dat het dezelfde blokken zijn als die Erica aan het maken is, wat stof toch allemaal kan doen he. Willen jullie een foto-uitleg? Nou, dan zal ik daar even voor gaan zitten. Momentje geduld aub.

0 gedachten over “Wrede natuur

 1. miranda sol

  Nee de natuur is mooi in al zijn facetten…alleen gaan wij naar de slager, de-eh! Je blokjes zijn mooi, krijg spontaan zin in koffie, want na een cleaningbeurt in mijn quiltroom !!!!! ben ik uitgedroogd.

 2. Balsemien

  Zo je zat op de eerste rij en toch gaat het je dan aan het hart terwijl je weet dat die roofvogel ook moet eten. Maar een merel, da’s zo’n bijzondere vogel…
  Je bent lekker bezig met de lapjes!
  En jouw toverhazelaar staat er prachtig op, je kunt bijna de vouwlijntjes zien, prachtig gewoon!

 3. Judith

  Ja de natuur is wreed maar wij ook. Zipje en zopje moeten toch wat meer in de tuin lopen, durft hij vast niet meer te komen.

 4. Ada

  Wrede natuur? Is het eten van een echte scharrel-merel wreder dan het eten van een batterijkip of een opgehokt varken?
  Maar inderdaad, geen leuk gezicht als je het voor je ogen ziet gebeuren.
  Groeten,
  ada