Wonderwel

Toen ik de onderdelen los zag liggen, wist ik dat het zou passen, maar het leek zo op het zicht dat de zwarte stroken te kort waren; gelukkig niet, kijk maar
IMG_7069 IMG_7103
een millimetertje misschien onderaan, maar het kan ook zijn dat het huisje een millimetertje te groot is afgeknipt.

Ik maakte hem begin van de week af onder het toeziend oog van Loki, en ook toen ik daarna mijn Singertje 222 een grote beurt gaf, zat ze goed op te letten. hier worden de oliepunten goed uitgelegd, ik ontdekte er nog eentje waardoor ze nu nog lekkerder zoemt.  Bij Francis (die onderhoud-workshops geeft) las ik een goede uitleg over het aandrijfriempje en een tip om de motor even vrij draaiend volle toeren laten maken, dit vond de mijne heel fijn! Het wachten is nu op een tube vet, speciaal voor de Singers, besteld bij Birdblocks; ze is er momenteel doorheen, maar verwacht ze bij de volgende bestelling. Ze heeft ook hele mooie verloopstof op 1 rol, smullen!
IMG_7105 IMG_7132
Loki is er als de kippen bij als ik met mijn ontbijt (AllBrans met Optimel) aan tafel ga zitten, verder dan dit komt ze niet, met dank aan Tim die haar gewoon steeds van tafel duwde als ze er gezellig -maar te dichtbij- bij kwam zitten bij het ontbijt. En zo hoort het ook, geen katten op tafel onder het eten, maar Loki is zo lief……ze mag mijn kommetje uitlikken als ik klaar ben, ja, erg he, ik beloon haar gedrag.
IMG_7124
ik ben de tel kwijt geraakt hoe vaak ze tijdens het koken ook even komt gluren, ze komt niet verder dan op het krukje springen en dan haar neusje boven het aanrecht steken, maar in het begin liep ze gewoon langs de pannen om te zien wat er zo’n herrie maakte. En ja, ik moet nog steeds aan de zijlijn staan tijdens het eten bereiden, hoewel ik af en toe zondig en meehelp; helaas moet ik dat dezelfde avond/nacht bekopen met meer pijn, maar zo moet je toch langzaamaan de boel weer aan ’t werk zetten.
IMG_7119Dit blogje sluit ik af met een vanmorgen vroeg gemaakte foto van een mooie witte wereld, gelukkig is de bestrating ondertussen redelijk schoon dankzij de dooi, maar geen glibberpartijen voor mij, ik blijf binnen.
IMG_7134

Eén gedachte op “Wonderwel

 1. Truus

  De lege yoghurtbakjes mogen ze bij mij uitlikken,alleen Josie oet dit en Winnie haalt haar neus er voor op.
  Leuk zo’n Singertje! Hoop er ook nog eens eentje op de kop te tikken.
  Succes met je huisjes en pas goed op jezelf
  gezellig weekend
  groetjes,Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.