wolkentik

Wat heb ik een mooie wolkenlucht voorbij zien komen de laatste tijd, mooi van vorm, kleur of vanwege het bombastische, ik raak er niet op uitgekeken. Het verveelt toch nooit? Hieronder een paar plaatjes, genomen tijdens de autorit van Vianen naar huis afgelopen zaterdag; we hadden een demonstratie stoomovenkoken van Miele (zaten om kwart over 11 al aan de mosterdsoep☺) en om half 2 reden we weer naar huis. De demonstratie was heel leuk, lekker en verhelderend, en ik zag op de site dat je je daar kan aanmelden om een demonstratie bij te wonen, dus als je een leuk uitje wilt hebben met gratis hapjes ☺ is het best leuk om te doen. Wij waren de enige van het gezelschap (van ik gok 40 man) die alles al hadden uitgezocht & gekocht, een beetje de omgekeerde wereld; eerst kopen en daarna een bevestiging krijgen dat de keuze goed was. Wij hebben deze oven gekocht, en ik moet zeggen dat ik heel blij ben dat ik deze combi-oven heb genomen (de grootste inhoud ook) en niet de hogedruk stoomoven; daarmee kan je maar voor max. 6 personen een hele maaltijd in bereiden, wat is dat nou.

Terug naar de wolken.Omdat de linker weghelft door Perry het meest bereden wordt heb ik autodaken en vangrails weg moeten knippen van de foto’s. B5 B6

Deze laatste foto vind ik wel heel apart, je ziet de wolken in rijen liggen, er waren een heleboel rijen wolken, maar bij deze 2 zag je het heel mooi. B7

Op de snelweg was bij een afrit even een ‘opstootje’ met politie erbij; een vrachtwager met papiercontainer stond stil, de achterklep was half opengeschoven en hierdoor was er heel veel papier de weg opgevlogen. Op de foto zie je maar een klein stukje van de ravage en ook weer al die wolken op een rij, zou het een wedstrijd zijn? (met dank aan Dick Bruna ☺).B4

De trouwe lezers weten dat ik een reuzen Campanula heb staan in de tuin, in een pot, en dat ik reuze benieuwd was naar de bloemen. Nou, toen we terug kwamen van Barcelona was dat dus bijna het eerste wat ik checkte: hoe staan de planten er bij en vooral deze.B3 Hij bloeit dus! B2_1 Wel alleen in de toppen dus, maar het is zo leuk om te zien. De bloemen zijn als bij de lage Campanula’s. De officiele naam is Campanula pyr. Solidaro sense en komt van deze lijn.

Verder stond de pruimenboom vol rijpe vruchten, heerlijk! We eten er al elke dag van, ik heb gisteren Jan (die met Cor even langs kwam wippen) ook een paar meegegeven, hopelijk smaken ze Jan! Ze zijn lekker stevig en zoet, niet van die waterbommen die ik laatst bij de supermarkt had gekocht.

Nog een mooie bloeier,B1_1 ik had deze plant een paar jaar geleden gekregen van mijn moeder en hij groeit dapper door. Hij moet het duidelijk hebben van zijn bloemen, mooi he.

De peren zien er ook mooi groot uit, ze laten nog niet los dus nog even geduld hiermee. Het onkruid schiet lekker de grond uit, ik ben elke dag al even aan het trekken geweest, maar het is zoveel en de tuin is zo groot. Ook de uitlopers van de Rhus stonden op veel plaatsen al een FQ hoog ☺dus die heb ik er lekker uitgetrokken. Ik ben nu pas toegekomen aan het lezen van de gekochte quilttijdschriften, het jammere van de Spaanse bladen is dat ik de taal niet beheers, maar er staan wel mooie quilts in.

Over een dikke 2 weken krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis ☺ Spannend!

0 gedachten over “wolkentik

  1. Shirley

    Jan wordt dinsdag opgenomen voor minstens 1 nachtje, krijgt dan zijn 1e chemo verdeeld over 2 dagen. Hij gaat dan elke 4 weken een chemo krijgen, 6 stuks in totaal. Hij is heel optimistisch en gaat er voor knokken. Gelukkig maar; ‘moed verloren al verloren’.

  2. Yvonne

    Duim voor oom Jan!
    En wat gaat het toch snel : nog maar 2 weken en jullie hebben de nieuwe huissleutel! woooow