Barca 3

De meeste tijd sjouwde Tim met de fototas, en op memorabele momenten pakte ik het fototoestel er dan uit en legde veel vast op de gevoelige plaat. Een enkele keer vroeg ik of iemand een foto wilde maken waar ik ook op stond, en af en toe kwam ik terug van een pitstop of zo en trof dan een van de kinderen aan met het toestel, druk foto’s makend. Het leverde leuke plaatjes op, maar omdat de meeste te saai zijn voor niet familieleden (ik denk dat alleen ons gezin "aaah" roept bij het zien ervan)  ga ik jullie er niet mee vervelen. Nou, vooruit, 2 dan: Dsc02381

Dsc02335  De meisjes vonden het geweldig, al die schoenwinkels op de Rambla, en ook in el Corte Ingless (vast verkeerd geschreven) hadden ze genoeg schoenen om ze een hele dag te vermaken, en omdat ik moeder ben moest ik natuurlijk steeds mee, Perry en Tim achter latend. Wat hebben die mannen een geduld gehad met ons, ook de sieradenwinkeltjes werden grondig geinspecteerd, natuurlijk van alles passen en af en toe werd de creditcard getrokken voor de aanschaf van een oorbel, ring of kledingstuk.  Tim had niks nodig dus vond het rondkijken in kleding- en schoenwinkels een nutteloze bezigheid; veel liever zat hij op een muurtje of bankje met zijn Ipod in naar muziek te luisteren.

Ik had adressen mee van quiltwinkels en terwijl ik daar in aan het kijken was, zaten Perry en de kinderen in (of bij) de auto met een goed boek en was ik klaar dan belde ik Perry en dan kwamen ze me ophalen. Geweldig! 1 quiltwinkel Dsc02553 was op nog geen 10 minuten loopafstand van ons hotel, en op de heenweg liep ik er ook in 1 streep naar toe. Maar op de terugweg liet mijn richtingsgevoel me danig in de steek, waardoor ik er meer dan 20 minuten over deed, en dat in de zinderende hitte. Ik kwam bij elke quiltwinkel met buit terug, B1waaronder het patroon van dit tasje. Ik wil er aan beginnen zodra ik het Harry Potter boek uit heb, ik moet nog iets van 100 bladzijdes. Evelien is er vandaag aan begonnen en haalt me momenteel al in denk ik. Verder tijdschriften, lapjes en patroontjes gekocht,een paar boeken waaronder lintborduurboeken, en ook heb ik een winkeltje bezocht die alleen maar kantjes en lintjes verkocht, geweldig mooi om te zien.

Verder heb ik een bedrukte vlieseline gekocht om op een snelle manier de applecore-quilt te maken B2 

In een winkeltje in een heel oud deel van de stad heb ik een Mola-tas gekocht Dsc02549 , die kleine die 2e van rechts hangt onder de witte hoeden. Een lief tasje voor het uitgaan.

Wordt vervolgt, maar niet meer vandaag. Ik ga slapen.

0 gedachten over “Barca 3

 1. Astrid

  Wauw….Shirley…wat een heerlijke verhalen over Barcelona! Leuke stad is dat hè? Heb je de spaanse dames niet van Tim af moeten slaan? Zo’n blozende hollandse jongen dat wil wel in de zuidelijke landen!

 2. Dita

  Hi Shirley ben je nu ook gevallen voor het zijde lint borduren?
  Succes ermee en veel plezier. Het is zo leuk om te doen.

  groeten

 3. Caroline

  Hoi Shirley, wat een geweldige reis naar Barcelona hebben jullie gehad. Leuke stad trouwens. Heerlijk dat je tijd had om quiltwinkels te bezoeken en dat je ons mee laat genieten.
  Groetjes

 4. Marie-Thérèse

  Ik heb “even” je foto’s bekeken. Erg leuke plaatjes allemaal, je hebt een goed oog ervoor. Voor mij was het leuk om die Barcelona-foto’s te zien. Een aantal herkende ik van vorig jaar, toen wij er twee dagen waren. De Sacra Familia is behoorlijk opgeschoten in die tijd.