Wie gezond wilt zijn, moet pijn lijden

Dat schoot door mijn hoofd vanmiddag, toen ik stond af te zien bij de fitnesstraining. Mijn personal trainer (Terry) wilde ook vandaag het snot uit mijn neus zien komen, zo leek het wel. Maandag vroeg ze me al het onmogelijke: ga gestrekt op je tenen liggen, met je handen op het stepbankje steunend, je lichaam als een plank -niet op de grond met de knieën- en billen omlaag, buik in, en vooral door blijven ademen- en nu hup je in 1 vloeiende beweging met beide voeten tot aan het bankje, je springt op, en je stapt op het bankje, van het bankje af, en ga weer terug in de begin positie. Ik schoot in de lach, en zei dat ze vooral moest blijven dromen, omdat ze de actie " in 1 vloeiende beweging" wel kon vergeten.

Zien jullie het voor je? Als een hark trok ik moeizaam mijn ene voet tot aan het bankje en was al blij dat ik niet omkieperde, terwijl ik mijn andere voet naar voren trok, en toen was het kreun-steun omhoog komen en stap op en stap af van het bankje, en toen ik hiermee klaar was zei ze doodleuk: "En dit 10 maal, en probeer dan steeds iets sneller te gaan." Grrr. Maar goed, eerlijk is eerlijk, de laatste 3 keer gingen al vlotter, al was het nog steeds geen vloeiende kikkerhupbeweging. Daar kan je lang op wachten vrees ik.

Vandaag kwam het bankje weer tevoorschijn, en ik mocht weer in de ligstand, maar nu met mijn schouders boven mijn handen die op het bankje lagen, en weer hing ik daar, als een baas; buik in, rug recht, billen strak (over onmogelijk gesproken), hoog van de grond blijvend (kont naar beneden) en armen gestrekt. Ik deed nog niks verder, en mijn buikspieren waren al flink aan het protesteren.

Terry kwam toen voor me staan met een grote zachte bal, o jee, dat voorspelde niet veel goeds, ik vond dit statisch standje al vrij pittig. En die bal rolde ze naar het bankje toe, en het strakke plan was dat ik de bal met 1 hand (duh) over het bankje heen reikend moest pakken, en dan in haar hand moest stoppen. Niet terugrollen of meppen, maar pakken en geven, terwijl ze verrektes ver van me af stond, net buiten handbereik. Tenzij ik naar voren wiebelde, op 1 hand en 10 tenen steunend, met ingetrokken buik, dito billen, rechte rug en vooral hoog blijven. Zien jullie het voor je? 5 keer links aanpakken, 5 keer rechts aanpakken, en vooral blijven doorademen, en niet door de armen kukelen, oooh ik zag vlekjes, mijn hoofd bonkte en het zweet liep door mijn bilnaad, ondanks het stevig aanspannen, maar wat voelde ik me fantaaaastisch ………toen ik klaar was met de training, een half uur later.

Wat vinden jullie van de jonglerende poes, nu al met 5 bloemen (de hartjes worden geel)

Photobucket

0 gedachten over “Wie gezond wilt zijn, moet pijn lijden

 1. Chris

  Mensenkinderen! Ik zou eerst 10 minuten moeten nadenken voordat ik wist wat ik moest doen en na een half uur zou ik total loss zijn, denk ik. Maar als je het kan, dan is dat natuurlijk super. Ik denk dat jij zo langzamerhand geen plank bent. Die poes kan er trouwens ook wat van!

 2. Marjolein

  Hé ja, Yvonne, dat is een goed idee. Want ik kan me er ook niets bij voorstellen. :- )) fijn weekend allemaal!!!

 3. Merel

  Die onderste zit het beste vast, je kunt natuurlijk je nageltjes inzetten voor het vasthouden, maar erop zitten en je gewicht in de strijd gooien wint toch altijd!

  OMG die oefeningen zijn echt voor gevorderden (ook kwa denkniveau 🙂 ) Mij niet gezien, ik houd het op mijn eigen stijl (ik dans zo nu en dan even heel intensief op een plaatje op de radio 🙂 baat het niet dan schaad het niet!)
  Groetjes, Merel