Wellus-nietus

Moeder: Hallo, hoe is het bij jullie, alles goed? Wat is het toch heerlijk weer he, we hebben al lekker buiten koffie gedronken, het is al 21ºC hier bij de pergola.

Mijn moeder aan de telefoon, ze trekt lucht langs achteren (ik heb het niet van een vreemde) en ik probeer een paar keer te antwoorden, maar ik kan er geen speld tussen krijgen, tot ze opeens moet slikken of zo, en dan zie ik mijn kans schoon. Maar ik vind onze bijna dagelijkse gesprekjes heerlijk, mij hoor je niet klagen.

Ik: Nou, het was tot de middag wel zonnig, maar nu is 't flink bewolkt en fris, het begint goed dicht te trekken boven ons huis en ik kan de regen bijna plukken.

Moeder: Maar dat kan niet hoor, ik zie hier op het radarkaartje niks van bewolking bij jullie, kijk, in België zie ik een plukje, maar niet bij jullie.

Met andere woorden, ik heb het helemaal mis en wat ik zie zijn hallucinaties. Ik kijk om me heen en omhoog en zie de grijze bewolking, ben ik nou gek? Zou kunnen natuurlijk, het thuisfront vraagt zich dit regelmatig af als ik weer eens raar doe, maar niet in dit geval. Kijk mam, hier is het bewijs, genomen gelijk nadat ik van de telefoon af kwam:

Photobucketen nog geen 10 minuten later begon het te regenen, niet keihard, maar wel genoeg om nat te worden, ik heb net op tijd deze foto's gemaakt: en heb je plannen voor een nieuwe hobbykamer, dan moet je even hier kijken, zo kan het ook. Ik heb nog een hele lange weg te gaan, zie ik wel.

0 gedachten over “Wellus-nietus

 1. marja-brabant

  Ja, ik ook, staatsloterij of zo…. blijven dromen….
  Marja-Brabant

 2. Kitty

  Oké, het is een prachtige ruimte, maar vind je dit niet een beetje overdreven????
  Ik werk net zo lief met een dienblad op schoot op de bank. Is nog veel gezelliger ook.

 3. AdrieJ.

  Volgens mij is de hobby van die vrouw, om alle hobby materialen mooi op te bergen! Gewoon eng om hier in te gaan werken, je moet alle ook weer netjes opruimen. Geef mij m’n lekker rommelige quiltkamer maar, waar ik óók alles kan vinden en waar het veel gezelliger toeven is! En nee, ik ben helemaal niet jaloers! ;-))) LOL

 4. Henk

  Zeeuws-Vlaanderen heeft de meeste zonuren van Nederland. Dat moet ergens uit blijken… hihi..
  Moet zeggen, hier gisteren ook heel veel zon gezien…

 5. marion

  een scrapper…….. er zijn heel veel mooie scrapkamers te vinden online…….
  Hoe groter hoe gekker………
  Zou zelf niet lekker werken in een aparte ruimte maar meer opbergplek zou wel handig zijn………

 6. ada

  Wat een kamer! Als ze zich in haar hand snijdt, kan ze ter plekke geopereerd worden, zo glimmend ziet het er uit. Beetje te veel van het goede voor mij. Maar wel erg netjes.
  Ada uit Engeland

 7. Inge Slaats

  Ik weet het zeker, in deze kamer wordt alleen maar op een stoel gezeten, niks quilten, dat geeft alleen maar rommel en dat kan hier echt niet hoor. Het lijkt trouwens meer op een keuken in een showroom dan op een quiltkamer, tssssss…..niet normaal en ik ben niet jaloers, echt niet! Doe mij maar mijn eigen, overvolle rommelhok…….wel zo gezellig.

  Groetjes,
  Inge

 8. Mascha

  Ik heb toch liever een rommelhok daar durf je tenminste in te werken. Het ziet er wel mooi uit.
  Groetjes Mascha