Weg ermee

Het is genieten met alle bloeiende planten, ook rond en in de vijver, zoals de gele dotterbloem, en planten die uit hun winterslaap komen en hun neusjes weer laten zien,
IMG_9619
maar toen ik een paar dagen later weer keek, zag ik dat de groene sprietjes wel erg ver buiten hun hierin aangeschafte bloempotje waren gegroeid (wit omcirkeld),
IMG_9702
en bij nadere inspectie ontdekte ik dat het alle kanten op groeide (zie rode pijltjes) en zelfs richting de buitenrand van de vijver trok, het wilde de tuin in. Neeeee!
Dwergholpijp, een hard woekerende plant, hier las ik dat het in de juiste container toch wel een must was voor elke vijver. Denk toch dat ik er voor bedank.
Na een half uurtje stenen verplaatsen, wroeten en graven zaten de bloempotten waar het kreng zich in had verspreid in de emmer om weg te gooien (in de huisvuilkliko), het was helaas ook in de pot met dotterbloem en iris gegroeid, hier uithalen is geen optie. Deze planten stonden in een bekken in de vijver, en gelukkig waren de wortels niet over de rand gegaan.
IMG_9742
zonde zonde; als ik nu naar de vijver keek staarde een gapend leeg gat in de vijver mij terug
IMG_9746
van een afstandje is het minder dramatisch 
IMG_9745
en al helemaal als je het van af deze kant bekijkt
IMG_9744
ik houd dit deel nauwlettend in de gaten voor nieuwe uitlopers voordat ik er nieuwe plantjes neerzet.
Een ander woekerplantje die in de vijver groeide heb ik al uit de tuin gegraven, een hele frisse pepermunt! Ik was er op tijd bij, er was net één uitloper die over de rand heen wortel had geschoten tussen de citroentijm, want ook pepermunt of mint is geen plant die je in de volle grond wilt hebben, woekerend als de pest. Hij staat nu in een grote bloempot tussen de planten, hier kan ik hem goed in de gaten houden en lekker plukken voor de thee. 

3 gedachten over “Weg ermee

 1. Truus

  Lukte het niet om het tussen je iris en dotterbloem uit te halen? Wat jammer maar het tuincentrum zal blij zijn omdat je weer iets nieuws komt kopen.
  Succes met je tuin -lekker weer voor nu
  groetjes, Truus uit Drenthe

 2. Conny

  Niet leuk he zulke planten.
  Maar je bent en blijft er druk mee he…………….liefs.conny

 3. Ada

  Is het net zoiets als de Japanse Knoop? Is ook zo moeilijk weg te krijgen.

Reacties zijn gesloten.