Weer in de lucht

Na 2 dagen van niet op weblog kunnen komen, en maandag een dag waar het er gewoon niet van kwam toen het wel weer kon, ben ik weer in de lucht. Of dachten jullie dat ik nog steeds aan het bijkomen was van de Calicodag?
Photobucket
Naaah, daar had ik maar een halve dag voor nodig 😉
Zaterdagmiddag was het tuintijd, foto’s maken
IMG_8827 Photobucket
(wat is dit voor een gele bloeier, lijkt wel op een pantoffelplantje, wat de bloem betreft, maar die zijn toch niet zo groot, bos is ongeveer 40 cm hoog),
Photobucket
beetje wieden, gras maaien,
Photobucket Photobucket
hier heb ik omheen gemaaid, zou zonde zijn, dat prille geluk wegmaaien.
IMG_8832-1 IMG_8837
En tegen het eind van de middag moest ik Zopje naar buiten jagen, die tijdens een malse regenbui al miauwend met een vette muis in z’n bek naar binnen kwam via de hordeur, en deze onder de tafel in de kamer wilde opeten; gelukkig liet hij zich -diep beledigd- naar buiten sturen en dook onder tafel bij het keukenraam, waar de muis in no-time opgepeuzeld werd.
Photobucket

Ik kon er net bij, onder de parasol staand, om het hoekje hangen met de digi zonder nat te worden, Zopje kwam later puitnat weer naar binnen, en vond het gek dat ik hem niet op schoot wilde hebben, flauw mens.

Zondagmorgen hing ik bij het aanrecht, toen ik zag dat meneer eekhoorn -al na 2 dagen- doorhad hoe hij de doppinda’s uit het voederhokje kon halen, en hij was zo lief om het kunstje nog een keer te doen toen ik de digi er bij had gehaald. Deze 2 foto’s lijken identiek, maar bij de rechter foto tast hij in het diepe naar een pinda, hij blijft alert opzij kijken
IMG_8848 IMG_8849 IMG_8846

Photobucket Photobucket

Zondagmiddag waren we op een heerlijke lokatie (vakantiehuisje in Noordwijk) waar mijn broer met zijn gezin hun 25 jarige huwelijksdag aan het vieren waren, en hierbij was de hele familie uitgenodigd.
Photobucket
Het was stralend weer, en we zaten lekker buiten te quizzen, te kletsen, te genieten van de natuur, deze ongeveer 5 cm grote libel zat op Suzanne d’r arm, en ze blies hem snel weg toen ik tijdens het maken van de foto zei dat libellen ook kunnen steken (is dat zo, vraag ik me nu af) en Tim tapte nog even 2 glaasjes fris voor zijn vader en hemzelf.
Photobucket Photobucket
met heerlijk buffet aan het eind, en mijn vader en de vader van mijn schoonzus deden de 2 kereltjes van de muppetshow na, zo leek het wel; even de auto checken, beiden een eind in de 80, maar zet ze in een auto en ’t zijn weer jonge mannen.
Photobucket
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=LmE0oAtY5L4]

Mijn moeder had deze mooie felicitatiekaart voor het bruidspaar gemaakt,
IMG_8856
chique he?

Bij thuiskomst ontdekte ik post voor mij (ja, we krijgen soms ook op zondag post, ws woont de postbode vlakbij, en doet ze/hij deze wijk zondags als ze/hij het druk heeft), een prachtige kaart door Ineke gemaakt, dank je wel Ineke,
Photobucket
oooh hij is zo prachtig, die ga ik een plek geven dat hij gewoon in het zicht blijft (hangen), en ik ga het ook eens proberen, naaldkunst op die manier. Eigenlijk heb ik het al eens gedaan, bij het maken van de poezenquilt voor mijn moeder, en die was zo goed gelukt, dat ik dacht dat het niet bij deze zou blijven, maar ja, je weet hoe het is, je hebt nog zoveel plannen, en zoveel dat afgemaakt kan worden, dat het op de lange baan geschoven wordt.
Photobucket
Maandagmiddag had ik mijn half jaarlijkse check-up; de specialist schudde me grijnzend de hand en gaf me complimenten over hoe goed (en afgevallen) ik er uit zag, en dat het duidelijk was dat het goed ging met mij. Hij wilt me nog 1x zien, over een jaar, en als het dan nog steeds goed gaat, wat hij wel verwacht, wilt hij een streep zetten onder de controles, heerlijk; geen zenuwtoestanden meer (vanaf het moment dat ik bloed heb gegeven voor onderzoek voelt het als een tijdbommetje in mij, en beginnen de demonen in mijn hoofd te fluisteren). Nog 1 keer dus, dat moet lukken!  Ik mag in de loop van dit jaar stoppen met de hormoonpleisters en het spiraaltje, omdat het nu niet meer echt functioneel is, en toen ik dit thuis vertelde, vroeg mijn lief mij of ik dit ruim van te voren wilde aankondigen, zodat het hele gezin zich er mentaal op kan voorbereiden. 🙂 Lief hè, van mijn lief.

Nou, en dat was het dan weer, proficiat aan de lezers die het tot het einde hebben volgehouden, gelukkig las het als een stripboek, met al die foto’s 🙂

0 gedachten over “Weer in de lucht

 1. goof

  Het las heerlijk! Op dat muizenstukje na, zal aan het vroege begin van de dag liggen,….
  Wat een gave familiedag!
  En lieve schat wat een fijn nieuws, weg met de tijdbom!
  En,…. uhm,…. gaan wij dat in blogland ook merken van het spiraaltje en de hormoonpleisters????
  Je sluit wel af met een cliff-hanger,….

 2. Johanna Zweden

  Allereerst gefeliciteerd met het afvallen, goed hoor dikke pluim.
  Wat schitterend die borduurwerkjes!poezen quilt’
  Mooie kaart heeft je moeder gemaakt voor het bruidspaar, en wat een heerlijke dag hebben jullie gehad
  wat een mooie tuin hebben jullie, en leuk de eekhoorn, wij hebben er nu ook 3 het is genieten
  Wat vind poezen beest ervan!
  Fijne dag groetjes Joke

 3. miranda sol

  Schitterend weer tijdens feestjes buiten is toch altijd heel fijn! En wat een mooi kaartje…een fleurige papaver…maar het geweldige nieuws van de dokter is weer super en ja…dan zo’n “lieve” opmerking van manlief….ach, hij is toch gewoon (h)eerlijk!!?!!

 4. Mam

  linkerfoto is klaver,die andere gele bloemen teunisbloem.Alle mannen worden weer jong als ze auto’s zien
  liefs en groetjes
  mam

 5. Ines

  Het was weer een en al gezelligheid bij jou en het leest altijd heerlijk.
  Fijn dat het met je gezondheid zoveel beter gaat en dat je voortaan nog maar een keer per jaar mag komen.

  Groetjes
  Ines

 6. henny

  Gefeliciteerd! met de goede uitslag want dat vind ik het belangrijkst in dit blogje. Verder was het verhaal niet zo lang, ik weet wel van langere verhalen 😉
  Prachtige tuinfoto’s,
  groeten

 7. Marjon

  Gefeliciteerd met de goede uitslag en het vooruitzicht van geen controles meer. Altijd weer een zenuwentoestand …die controles

 8. Klaske

  Ja een lang verhaal, maar geeft niet hoor, jouw verhalen blijven boeien dus halen we het einde wel :-))
  Roep ik ook altijd: Denk er om een libelle kan steken, maar of het zo is..
  Maar even gegoogled, niet dus want hij heeft geen angel,maar wel andere gekke aanhangsels.
  Wikipedia: De aanhangsels van het achterlijf worden door het mannetje gebruikt als een soort tang waarmee hij het vrouwtje tijdens de paring vastgrijpt.
  Dus steken kan ie wel met enig houvast;-))
  Fijne dag Shirley

 9. Else

  Wat heerlijk dat alles goed was bij controle, en wat heb je een gezellig weekend gehad. fijne dag knuffel Else

 10. Renske

  Het was weer genieten van je blogverhaal.
  @ keer flauw dat Zopje niet binnen mocht eten en dat hij niet nat op je schoot mocht zitten.
  Mooie kaart (klaproos) en mooie kat. Je moeder heeft echt een mooie sfeervolle kaart gemaakt. Echt creatief.
  Gefeliciteerd met de verjaardag van je broer zijn huwelijksfeest. Dat zijn weer gezellige foto’s. De foto van de oude heren is echt leuk. Kijk ze eens genieten. 😉
  Gefeliciteerd met je uitslag. Dat is altijd goed om te horen.

 11. Chris

  Oh wat enig die eekhoorn met de pinda’s en dat hokje!!! Geweldig om zoiets in je tuin te hebben.
  Aan Noordwijk heb ik heel veel herinneringen. Wij gingen vroeger in de vakantie altijd 6 weken daar naar toe. We woonden toen in Amsterdam en Noordwijk was natuurlijk gezonder. Ik was toen nog heel klein hoor, maar dat vergeet ik nooit.

 12. Inge Slaats

  Gedoe hoor met weblog. Snap niet dat je zo trouw daar blijft.
  Gave familiefoto’s! Gezellig zo’n feest.
  Die twee mannetjes in de auto zijn té leuk!!

 13. Yvonne aka sommeke

  Zucht van opluchting voor de goeie uitslag bij de dokter!
  Wat een zalige foto’s van een gezellige familie-bijeenkomst!
  En een héél prachtige kaart!