Weblog zat verstopt

Het zat gisteren niet mee op weblog; ik kon er niet inkomen, en jullie kregen ook geen update van mijn vlak voor middernacht geplaatste blog, balen! maar het weblogteam verzekerde me dat dit kwam doordat er zoveel achter de schermen gewerkt wordt, dat het systeem gewoon onstabiel is. Nou ja, waar gehakt wordt, vallen spaanders.

Ik heb in mijn rechter kolom (voor iPad lezers helemaal onderaan mijn blog, nadat je eerst op home heb geklikt) een knop gezet waar je op mijn facebookpagina kunt komen, ben je nog geen vriendjes met mij, en wil je dit wel graag, dan stuur je me maar een verzoekje, het leven is zo simpel! En op deze manier kan je dan ook reageren, indien je wel wilt maar niet kunt.  ‘k Heb ook gelijk mijn profielfoto geüpdatet, de vorige was alweer een jaar of 2 oud, en er zijn wat rimpeltjes bij gekomen, lachrimpels wel te verstaan!

Gisteren wilde ik dit blok showen, woensdagavond afgemaakt (het is nu helemaal gemeanderd, voor het geval iemand roept: “maar Shirley, deze heb je al laten zien!”

mooi geworden, hij hangt nu strak te wezen onder het eerste blok, met ernaast al 10 huisjes, aiaks, ik loop achter!

Wat een bonte kermis! Vooral die viooltjes stof van het rechter huisje viel me een beetje tegen, teveel kleurverschil, maar goed, zulke huizen zijn er ook.  Er zijn beneden wel alweer 3 huisjes een heel eind klaar, er moet enkel nog ingevoegd worden, gordijnen ophangen, en zodra de visite van de housewarmingparty de deur uit is, mag het op de foto; lastige bewoners zijn het wel van deze straat.

Ik heb vanmiddag bij Janny hele mooie rode stof gescoord, dus kan ik eindelijk de sashing gaan maken en toevoegen. Dat doe ik op de snelle manier, ik snij een strook van de rode stof: 3 cm breed en 110 lang (stofbreedte) en daar stik ik de donkere sashingstof van 9 cm breed en 110 lang tegenaan. En dan ga ik de naad strijken -van het rode stofje af denk ik-, en vervolgens ga ik met snijliniaal en rolmes aan de slag, om er strookjes van 3 cm breed vanaf te snijden, zodat een strookje zowel de rode stof als de donkere stof heeft. Dat ga ik eerst doen, het eten is al in huis (giros vlees om samen met sla, tomaat en komkommer in een wrap te stoppen, wel eerst bakken natuurlijk)

De teller voor de bee in Zuthem staat nu op 20, met een quiltende meneer erbij (ik laat het aan deze meneer over om te zeggen dat hij ook komt, maar hier alvast een preview  😉 , en je kunt je nog altijd opgeven voor deze bee, waar Lies Bos een workshopje gaat geven in de morgen, wij allemaal onze leven in andermanse handen leggen door van een ieders meegebracht potluckje een hapje te proeven, waar ook gezelligheid en kwijlen voorop staan, met een lapjesruil en Joost mag weten wat nog meer. Ik neem dus voor de vorm een handwerkje mee, ik voel het al aan mijn water dat het gewoon een gezellige oeh en aah dag gaat worden.

“Het lukt niet om het bestandje te openen”, hoorde ik van iemand. Misschien dat het nu wel lukt? Bee Laag Zuthem

0 gedachten over “Weblog zat verstopt

 1. Adrie Jansen

  Nou , weer eens proberen een reactie te plaatsen! Steeds werd ik er afgegooid omdat er een foutmelding kwam van de captcha code 🙁 en ik deed het toch echt goed!
  Ik ben benieuwd of die quiltmeneer ook gaat douchen op de Bee in Zuthem ;-))
  hihi.
  Je rose blokken worden erg mooi!
  De huisje pakken soms heel anders uit dan je hebt uitgedacht, is mijn ervaring. Soms heb je leuke lapjes bij elkaar gezocht en dan moet je dat toch weer herzien, omdat het lang niet zo wordt als dat je hebt bedacht!

 2. miranda

  Mooie maaksels Shirley! En inderdaad zit ik dan op de bloggerdag. Jammer dat het net samen valt…anders hadden we twee uitjes gehad….Fijn weekend

 3. Anita

  Mooi blok is het geworden. Je huisjes zijn leuk en als ze allemaal bij elkaar zijn zie je huis niet of er een iets minder leuk is gevallen.

 4. creatievelingelly

  Je blok is nog mooier geworden nadat het is gemeanderd. Ik bouw niet zoveel aan weblog, wacht wel tot het systeem stabieler zet. Af en toe zet ik er wel al een berichtje op, heb niet zoveel te melden, maar gaat wel weer komen.

 5. Chris

  Oh wat mooi gemeanderd! Het gaat bij mij ook steeds beter hoor. Ik voel me steeds meer ontspannen als ik er mee bezig ben. Al doende leert men, zo is het wel. Fijne zondag.

 6. Erna

  Ben blij dat ik weblog vaarwel heb gezegd. Petje af hoor dat jij ze trouw blijft. Je blok is mooi, je huisjes zijn leuk. Kortom alles is mooi, prachtig en leuk.

  Groetjes,
  Erna

 7. Ada

  Sorry, Laag-Zuthen is een beetje uit de buurt. Jammer, ik heb juist zo’n lekker recept voor pasta-salade met zalm en kaas, erg geschikt voor een samen-delen maaltijd. Veel plezier met elkaar!