We genieten verder

Na de kikkerstand te hebben gecheckt
0C48F7D9-BEE6-4329-85F3-19CA6FD7BD62
zag ik dat de besjes van de rode vuurdoorn
1BE5BEB8-D364-4677-AC16-3D9E3CBF7012
en de gele vuurdoorn toch niet verdroogd waren.
583BA47B-A0E7-4E85-9C76-8DA058026804
Wat is deze plant gegroeid dit jaar, zo (foto hieronder) zag het er in april uit, toen ik hem wat had gesnoeid en de lange takken had vastgezet tegen de schutting
IMG_9317
Verschrompeling of afvallen van de besjes was waar ik na die gortdroge hete zomer toch erg bang voor was, en had al te doen met de vogeltjes, maar zelfs deze donkere besjes waren helemaal dik en glimmend
E296814D-805C-41A8-B198-1B9E063860FB
Ze steken mooi af tegen de lucht, de merels zijn hier gek op
91A7F530-9936-46EC-A188-4A20DBD13C97
Maar die laten zich momenteel niet zien. De Euonymus heeft nu hele dikke (maatje doperwt) besjes
836966F5-9191-4491-8327-1BA913DFCEE1
En heel fijn te zien dat deze heerlijk geurende januari bloeier (Edgeworthia chrysantha ‘Grandiflora’ (Papierstruik) al bloemknoppen aan het vormen is.
F77B8A37-DB25-469F-B73C-F394D2C059EC
Zo zien de bloemen er dan uit
IMG_8226
En de roze bloemen van de Sedum herbstfreude (hier op de voorgrond) gaan voorzichtig open
C7559D06-E35A-4EAE-9F70-C540CEDED7E0
De Viburnum die ik heb uitgegraven om plaats te maken voor de vijg leek dood, maar ik zie nog leven in de onderste takjes en hoop dat hij nu vanaf de basis weer uit gaat lopen,
B08090DE-7114-4660-B151-768FA9F88E8F
ik heb hem achter de perenboom geplant, gezellig tussen de varens, en hier kan ik hem tijdens weer een hevige droogte elke week een plens water geven. De lange takken zijn echt bros en dood, nu kort wegsnoeien of pas na de winter, ik neig naar het eerste, wie het (zeker) weet mag het zeggen.
8ED7B3C6-7C01-4B2C-A1C5-5C4C60487B61
Oh de mini sering heeft weer een bloemtrosje,
EEF1FF0E-5283-4230-AFC8-1CAD970F7A2A
ik snuif even snel mijn neus vol, want hierna moeten we weer tot maart wachten.

Nog een beetje opruimen en dan is het opeens tijd om het eten klaar te maken, ik zag een recept van pizza met geitenkaas op de HF site, en wilde het wel eens proberen, genoeg brood in de bak voor het geval het niet te vreten was. Maar gelukkig smaakte het naar meer.

Ik heb hartige taartbodems gebruikt ipv Libanees platbrood, dit geeft een heerlijk knapperige korst, en ik heb er verse geitenkaas met honing overheen gebrokkeld, ipv geitenkaas zonder honing, wat zo lekker was, oei. Dit was puur toeval, de geitenkaas zonder honing liet zich in de winkel niet scannen, en die met honing wel, en deze was ook nog eens halve prijs omdat hij slechts tot morgen houdbaar was. Dit noemen ze een win-win situatie šŸ˜Š er zit ook kippengehakt door van echte scharrelkip en zelf vermalen in de hakmolen, het gehakt heb ik gekruid met CaraĆÆbische kruiden van Jonnie de Boer en eerst gebakken en toen bij de groenten gemikt.
02A81974-05B4-46D2-87E3-125B1DA0DC9B
Bijna anderhalve pizza kwam op met ons vieren, en het bleef nog lang gezellig aan tafel,
C1C05ED5-AD53-4834-AAB2-DF5C007D0553
natafelen, daar houden we wel van.

4 gedachten over “We genieten verder

  1. Jeanette de Vries

    Geen wonder dat jouw plantjes het zo goed doen. Ze worden gekoesterd en geknuffeld.
    Ik zou ook gaan voor het nu snoeien, snoeien doet groeien. Normaal moet je natuurlijk rekening houden met het tijdstip van de bloei, maar daar is hier nog geen sprake van. Overbodige ballast eraf.
    Het jonge bonte spechtje komt weer op de pinda’s af. Lang niet gezien.

  2. Willeke

    Schitterende tuin!
    het eten ziet er ook zalig uit.
    Mooie dochter tot slot….. wat wil een mens nog meer?

    groetjes

  3. PetraM

    Wat is je tuin prachtig en wat een heerlijke pizza. Mooie foto van je dochter. De tatoo vind ik ook erg mooi.

Reacties plaatsen niet mogelijk.