Wat nu?

Evelien heeft een hele mooie quilt op haar bed liggen, een romantische diamonds, gemaakt van rozenstoffen, ook in zacht blauw, fossil ferns en ecru’s,  prachtige tere borderstoffen, en met een achterkant van allemaal dieprode rozen was het plaatje compleet, en zo genoot ze al jaren van dit juweeltje op haar studentenkamer.
Photobucket Photobucket
Tot het in de was moest, en toen was Leiden in last, want ondanks de x-aantal colorcatchers en lage wastemperatuur, waren de rode kleuren van de achterkant vreselijk uitgelopen, en alles wat ecru was, was nu vies roze, ook het blauwe zag er vies grauw uit, en ik kreeg een “Help, wat nu?” whats-appje van mijn geschrokken dochter in Amsterdam. Hij was al in de wasdroger gegaan, en ik dacht eigelijk dat er niks meer aan te doen was, tot Merel me vertelde over de blauwe quilt van Marion, die ook vreselijk was uitgelopen in de was, en dat deze zelfs na een droogtrommelbehandeling toch nog gered was.  Opnieuw wassen, maar nu met 12 colorcatchers en een schep Vanish bij het wasmiddel, en mijn dochter juichte over de whatsapp dat de quilt weer als nieuw was!
Photobucket
Wat een opluchting! En zo hebben we weer wat geleerd, verlies nooit de moed, er is altijd wel iemand die een oplossing weet. Achteraf bedenk ik me dat ik deze quilt nog niet had gewassen toen ze hem voor haar verjaardag kreeg, iets wat ik de laatste jaren wel doe. ps: deze quilt heb ik met de machine doorgequilt, en ik was van plan hem opnieuw te maken, als het met de tip van Merel niet gelukt was.

0 gedachten over “Wat nu?

 1. Renske

  Het is ook een hele mooie quilt. Gelukkig heb je dochter hem nog kunnen redden met 12 doekjes en vanish. Handige tip voor als het ooit nog bij een ander gebeurd.

 2. Willeke

  Wat een geluk dat dit werkte! De quilt ziet er weer prachtig uit. Vraag me alleen af of het nu lag aan de Vanish, aan die wel 12 color catchers of aan de combinatie hiervan? In ieder geval bedankt voor het doorgeven van de tip!

 3. Janny

  Hallo Shirley

  Al een poos lees ik mee via de site en geniet altijd van je verhalen en belevenissen.
  Een vraag van mij over de quilt van je dochter, een hele mooie trouwens, omdat ik nog niet zolang quilt zoek ik quiltpatronen die wat groter zijn. Nu lijken me de blokken van deze quilt me erg groot, zou je me kunnen mailen wat voor afmeting de driehoekjes hebben waarmaa je de blokken hebt gemaakt?
  Hartelijk dank alvast, en veel succes met de kapotte wasmachine (dat verhaal heb ik ook alweer gelezen).
  Groetjes, Janny.