Wat een lol

Leuke foto, lekker vrolijk en spontaan

Met het maken van de groepsfoto gebruikte ik het statief en de zelftimer, eentje die 10 foto’s achter elkaar neemt, en als er dan ook nog iemand aan komt rennen, krijg je dit:

 

Geweldig hoe iedereen er zo uitbundig lachend op staat! Dat was gisteren, toen we de verjaardag van mijn moeder met z’n allen vierden.

Rond het middaguur hadden ze mijn zus in Australie al aan de pc gekregen, met Skype, alleen jammer dat er geen bewegend beeld was, vanwege storing of zo.

Cadeautjes werden in ontvangst genomen,

waaronder ook de kerstverlichting, deze werd later op de middag in de hulst vastgemaakt, een langgekoesterde wens van mijn moeder kwam hiermee uit. Mijn vader zag het koffertje (vorige maand gekocht op de bee in Helmond bij Patch and Stitch) wel zitten voor zijn gereedschap, maar mijn moeder was heel resoluut: “Geen denken aan At!”

De kater van de buren kwam nog lekker buurten,

en mijn vader kreeg van Suzanne even uitleg over een spelletje op een mobieltje,

maar hij houdt het liever bij een puzzel in de krant, veel makkelijker. Zoals gebruikelijk was er genoeg in huis om de kaken in beweging te houden, en halverwege de middag ging mijn moeder de koektrommel nog maar aanvullen, de door haar gebakken chocolate-chip cookies zijn onweerstaanbaar (heb er maar 2 op)

zo trof ik haar aan; na een liefdevolle edoch strenge berisping pakte ze even later gelukkig het trapje, beetje veiliger.

Hier zit ze even bij te komen te genieten van alle drukte. Ik had eerder deze week al over haar fibermailkaarten, ze waren nu allemaal binnen:

Na een uitgebreide maaltijd (keuze tussen zuurkoolschotel of tagliatelle met groenten), lekker lang natafelen, afwas, koffie en nog een koekje gingen we tegen half 10 weer naar huis, allemaal weer bijgekletst en nog lang niet uitgelachen. Vooral die opmerking van mijn moeder; toen we het nieuws hoorden over het paard van Sinterklaas dat was overleden door toedoen van iemand die een sigaret naar het paard gooide, zei ze dat die persoon gewoon gelijk opgehangen moest worden. “Oma toch, de doodstraf is in Nederland toch al lang afgeschaft!”, zei een kleinkind, nahikkend van de lach, maar oma dacht hier anders over, je kan niet te flauw zijn met dierenbeulen. En geef ze eens ongelijk, hoewel, doodstraf?? Gelukkig bestaat er geen snelrecht, want over de oorzaak worden vraagtekens gezet, het peerd bleek al bij begin bloednerveus, en is ws overleden aan een hartaanval, vernam ik alhier.

0 gedachten over “Wat een lol

  1. Chris

    Hehe, nu kan ik weer reageren. In vorige logjes lukte dat niet.
    Nog van harte Shirley met je moeder. Het ziet er allemaal feestelijk en gezellig uit bij jullie. En lekker!!!