Vruchtbaar 1e Paasdag

Dat is ook een gekke eerste Paasdag groet, vruchtbaar, hoezo dat dan? Nou, veel gebeurd/gedaan vandaag. Als eerste, kijk eens naar de foto hier onder, iemand een idee wat dit is??

Photobucket Vrees niet, als je het niet weet zal je de oplossing verder in dit blogje kunnen lezen, ik zou niet durven om jullie dagen lang nagelbijtend in het onzekere te houden, hoewel ik wel vermoed dat al velen het antwoord al weten.

Afgelopen dagen heb ik zitten quilten achter de naaimachine, wat heb ik me vergist in het werk van de cirkels in cirkels, en tijdens de pauzes moest ik de quilt goed beschermen tegen Z&Z, die vol zand en ongedierten af en toe kwamen kijken of er nog een lekkere hangplek was. ik had voordat ik de draad weer oppakte afgelopen week de quilt helemaal uitgeklopt en onthaard, want zo goed is dat niet voor de naaimachine, al dat vuil; er is een halve plakroller aan op gegaan eer ik tevreden was.

Photobucket Op deze manier hebben de katten er geen vat op. En regelmatig rondlopen, foto's maken, wat heeft ons landje regen nodig, alleen al om de pollen uit de lucht en het stuifmeel van de straat, auto's en planten te spoelen; het zijn kwade dagen voor de mensen met hooikoorts.

Ik was bijna klaar, de naaimachine gaf al een half uur aan dat-ie dorst had, toe 1 druppeltje maar, maar jullie weten hoe het gaat: nog een klein stukje, kom op, even volhouden en dan mag je uitrusten. Van hoger hand werd er ingegrepen, draad knapte en knapte, ik foeterde en draad knapte nogmaals. En toen de naald ook nog met een harde tik tegen een takkertje sloeg (denk ik), besloot ik toch maar even te stoppen. Naald vervangen, druppeltje olie en even op een proeflapje wat heen en weer naaien om zonder vlekken te maken weer verder te kunnen gaan met quilten. Had ik dus veel eerder moeten doen, zowel naald verwisselen als oliën, het ging weer als een droom zo stil en soepel. Normaal verwissel ik na elke quilt naaien de naald, soms 2 keer. Het is net als met een rolmes, pas als je er een nieuwe in heb gestopt merk je hoe bot de vorige was.

Voor de vorm heb ik de tot driehoekjes omgevouwen vierkantjes (denk maar even na) op de rand gelegd, zo gaat het worden, uiteindelijk. Ook hierbij zal ik vast twijfelen aan mijn verstandelijk vermogen, "waar zat ik met mijn hoofd toen ik dit plan vatte?"Photobucket

Klik anders maar op deze link van Quiltingabout.com voor meer uitleg over de Prairypoints, klik op next om te zien hoe je ze op de quilttop stikt.

Suzanne stond gisteren in de keuken naar buiten te kijken, en wees me op een wesp, die op een bolletje (maatje stuiter) ging zitten. "Hij kruipt steeds in het bolletje", zei ze, maar ik zag hem alleen maar even op het bolletje zitten, en toen vloog-ie weg. Vanmiddag keek ik, en het bolletje was een slag groter, maatje pingpongbal, en nu zag ik de wesp er ook in kruipen, en even later zag ik hem aan het randje zitten, om deze groter te bouwen. Dus zo begint een wespennest dus, nooit gezien.

Photobucket Man des huizes is heel dapper op een ladder gaan staan, met een potje over het balletje en toen een kaart tussen plank en balletje, en hebben we er een deksel opgedraaid. Het potje had ik net tevoren leeg gemaakt, hier zaten de chloortabletten in voor de jacuzzi, en de wesp ging flink tekeer. Aah zielig he, maar goed, beter nu een paar wespen ombrengen, dan over een week of zo een heel volk.

Pas toen ik zeker was dat-ie dood was, durfde ik het wespennestje in een ander bakje te doen, voor de foto, want het chloorpotje was niet transparant.Photobucket In elke kraamkamer (raat?) zat al een eitje.

0 gedachten over “Vruchtbaar 1e Paasdag

 1. Creatieveling Elly

  Wat een werk met je quilt, wat kun je j e er toch op verkijken.
  Groot gelijk dat je het wespennest hebt verwijderd. Van de week werd juist gezegd dat als je nu een wesp ziet dat het de koningin is en dat je die zeker niet in je huis moet toe laten
  Groetjes Elly

 2. Berna

  Je was dus net op tijd met dat nest.
  Ooit had ik in de tuin zo’n ding en vermoedde wel wat het was maar nu weet ik het zeker.
  Fijne dag nog.

 3. miranda

  Wij hadden in Virginia in een boom een joekel van een wespenstad hangen…..ergens op mijn oude blog treug te vinden…