Vrolijke boel

Fay kwam vanmorgen binnen, ze had een lekkere stofbad genomen in het potkacheltje, deze kant valt wel mee
5D4DDEF0-C2B4-49B8-BAEB-5E2BD41C7B46
Maar kijk hier nou toch
D52BC967-04FB-49E4-8211-8384EBAD0944
Maar na een paar keer buiten heen en weer rennen was ze alweer schoon, het is een wonder. En wat een heerlijk weer was het weer, de planten hebben het ook naar hun zin
0878F139-1350-4339-ABF3-CEABF9334370
Mooie waterlelie en daglelie
440C4522-8362-49D9-9A60-859FC6A1FFC0
Ik zag heel veel zaailingen van de Verbena tussen de stenen groeien, tijdens het rondlopen had ik er al een stel vertrapt en deze hadden zich weer hersteld. Dus trok ik ze er voorzichtig uit om zoveel mogelijk van de wortels heel te houden uit. Van Jon had ik er nog wel meer uit mogen trekken, zoals die hier, en hier en oh hier staan er ook nog.
2AF3F790-8268-4CE8-BCD1-2289644A13BB
Nog even het grasveld inspecteren
6A34E092-1635-4828-88D5-897D50C2824A
Er werd gespeeld

Nu mogen ze bijkomen in mooie potgrond, ze staan met een man of vijf in een pot, over een maand of twee zal ik ze verpotten, en volgend jaar ga ik ze denk ik allemaal in de voortuin zetten langs de lavendelhaag. Allemaal gratis als je zelf stekjes maakt en zaailingen oppot, hier word ik altijd blij van.
5A55C076-7CDC-4D66-89C9-7BA44FE3A4A6
Het kon deze twee boefjes niet boeien, alles goed en wel, als ze maar niet moesten meehelpen
67F20067-BA7D-4FB0-9C6A-C56660B12F6D
Zo leuk dat Puk niet meer wegrent als ik binnen handbereik kom
BB56365A-5C92-46D5-85A2-D9F7E0B9EF5F
Het voorzichtig laten wennen aan mijn hand, de korte aaitjes en stoppen voordat hij weg wilt lopen werpt zijn vruchten af; zelfs als hij bij het raam op de poef ligt mag ik hem aaien, soms is hij heel even bang en wilt gelijk vluchten, maar als ik hem rustig langs zijn wangetjes aai en zachtjes tegen hem praat, voel en zie ik hem ontspannen. Hij begint dan met zijn voorpootjes de quilt te masseren en gaat zachtjes spinnen, en zijn oortjes komen ook weer omhoog. Ik mag al vlak naast hem staan ipv op gestrekte arm afstand. Vandaag rolde hij zelfs op zijn zij om zich op zijn buikje te laten aaien, en toen ik later aan de koffie zat liep hij naar mijn uitgestrekte hand toe en gaf er spontaan kopjes tegenaan. Eerst zijn ene wang, en toen zijn andere. We genieten allebei. Sherlock loopt langs en het is gedaan met kopjes geven, Puk vindt hem toch net iets liever 😻 er gaat niet boven uit het zelfde bakje eten en wangetjes tegen elkaar aan duwen. Alleen duwt Sherlock niet terug

Hij probeert het nog een keer, want hij heeft nog niet veel kunnen eten. Na dit filmpje ga ik er even bij staan, Puk gaat dan een stukje achteruit en eindelijk kan Sherlock rustig eten.

De eerste jurk van Evelien kreeg ik gisteren klaar, de steekzakken zijn mooi gelukt en vallen niet op in de half-cirkel vorm van de rokdeel. De zak ingang lijkt niet groot genoeg met mijn hand er bij, maar Evelien heeft hele kleine handen. Ze moest eens een rectaal onderzoek doen bij een patiënt, hij wilde liever geen vrouw aan zijn lijf, en toen zei Evelien terwijl ze haar hand omhoog stak: “U kunt kiezen voor mijn hand, of de kolenschoppen van de internist, zeg het maar.” Hahaha, je ziet het zo voor je hè. 8318B424-571C-4C60-87F2-6992D7264EBE
Na het opstrijken stopte ik de jurk in een brievenbusdoosje en kon het gelijk op de bus; vanmiddag had ze hem al, hij zat perfect! Evelien blij, ik blij, manlief blij, want het is altijd leuk als iets goed lukt.

Nu kon ik met een gerust hart aan de volgende beginnen. De patroondelen zaten in no time op de stof gespeld, en omdat bij deze stof geen patroonrichting zit, en omdat Evelien voor de volgende jurk een wat minder wijde rok wilde, kon ik de delen economischer neerleggen, en opeens heb ik bijna 1.50 cm over! Hier kan nog een bloesje uit, of een rok, wat leuk!

3 gedachten over “Vrolijke boel

 1. Truus

  Leuk zijn de filmpjes van de poezen– zit elke keer weer te genieten.
  De jurk is mooi geworden en dan bij de volgende jurk 1.50cm overhouden!
  De verbena is een dankbare plant om overal neer te zetten.
  De stekjes die ik had meegenomen hebben het niet overleefd en de pot leeg gegooid in de tuin voor je weet maar nooit……lol.
  groetjes, Truus uit Drenthe

 2. Yvonne aka sommeke

  Grappig, dat staartendansen.
  We willen Evelien wel eens zien in de nieuwe jurken! Dat showt toch wat beter.
  En hoe gaat het met de babyquilt?

 3. Marte

  De prinsessenjurk wil ik ook wel geshowd zien !

  Als we die leuk en mooi vinden kunnen we dan een bestelling plaatsen 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  Wordt de babyquilt ook geshowd ?

  Marte

Reacties zijn gesloten.