Vrolijk Kerstfeest!

We hebben er weer een feestje van  gemaakt, eerste kerstdag met de hele familie (van mijn kant) hier lekker steengrillen en gourmetten, muziekje aan, mam nam de tulbanden mee, en net als voorgaande jaren heeft ze ook weer mini-tulbandjes gebakken voor de kleinkinderen, dat was smullen! Mijn lief heeft zich uitgeleefd bij de koek- en snoep afdeling van diverse winkels, ik laat het uitzoeken van al dat lekkers maar aan hem over, de etagère is weer topzwaar, en de vullingen vallen spontaan uit je mond bij alleen al het ruiken van al dat zoets. Van zowel het avondeten als ook de snoeperij is genoeg over om er nog 3 dagen volop met ditzelfde gezelschap van te smikkelen, maar gelukkig hebben we plaats in de diepvries, en gaat er weinig verloren.

De coach van de DDC knijpt een oogje dicht bij de weegschaal volgende week, althans, ze gaat aangekomen dames niet streng toespreken; als we er maar van hebben genoten, dan is het goed. We moesten wel allemaal in onze oren knopen dat de feestdagen van de maand december alleen maar op de feestdagen zelf gevierd worden, dus op Sinterklaasavond, 1e en 2e kerstdag, en oudejaarsavond. Dus niet de dagen ervoor al in-eten en voorproeven, en de dagen er na de restjes opeten, en nog meer kopen, omdat de zalige roomboteramandelbanketstaven, chocoladekransjes, koekjes en fondantjes met hoge kortingen de deur uit gaan.

Ik ben afgelopen week -op eigen weegschaal gewogen- weer ruim een kilo afvallen (de DDC is 2 weken dicht wegens vakantie), en ik hoop dat er de komende week niks bijkomt, en dan ben ik een zeer tevreden mens.

 

Ik wens jullie allemaal fijne kerstdagen toe, geniet er van, want ze zijn zo weer voorbij. Dit gegeven is een troost voor degene die niet kan genieten van deze dagen, om wat voor reden dan ook.