100% Nagenieten

Diep in de nacht voor 1e Kerstdag schoot me in bed te binnen, dat ik nog een label op de quilt voor mijn broer en schoonzus moest maken, en ik nam me voor wat vroeger op te staan om dit in orde te maken. Natuurlijk was ik het helemaal vergeten toen ik wakker werd, we gingen aan de slag; mijn lief met de kinderen in de kamer met vlees en vis en en ik in de keuken met de groenten om de steengrill/gourmetschalen klaar te maken,

en een half uur voor de visite zou komen, dacht ik er pas weer aan, grote schrik!

Snel naar de naaikamer op zoek naar geschikte stof, want ik wilde er een opstrijkbaar labeltje op zetten, maar na het opstrijken bleek dat het boek met deze labels niet voor niets in de uitverkoop was gegaan; er kwam slechts een hele vage afdruk van op de stof, niet genoeg om zo te gebruiken, en om er nou met borduurgaren overheen te gaan, daar had ik echt geen tijd meer voor. Dus lapje opzij gelegd voor later, en op zoek naar de lap stof met de bedrukte labels; kasten werden doorspit, laden open getrokken, en uiteindelijk vond ik het in een box onder de naaitafel, oef! Nog 10 minuten de tijd had ik, even tekst er op zetten, en er op te naaien.

Gelukt!

Mijn ouders en broer arriveerden met goodies,

ooh zalige tulbands, hier wijst mijn moeder aan welke voor nu zijn, en welke voor de kleinkinderen (mini-tulbandjes), en speciale voor haar veganistische kleindochter, waarvoor ze altijd uren staat te bakken om er iets smakelijks van te maken.

Samen pakten we de Secret Santa cadeautjes uit, georganiseerd door de quiltlijst waar we bij zitten, en ooh nog meer verwennerij!

de foto met het vogeltje, mooi quiltgaren, houten hangertjes en lief lapje is van mijn moeder, en ik kreeg de Modalapjes, magneet-notitiblokje, mooi quiltgaren en kerstlaarsje voor aan de santaquilt.

en mijn moeder kon eindelijk haar flanellen quilt aaien, lees hier meer over deze quilt, als je denkt “HUH?”

Van mijn ouders kregen we een Kiwi plant, waar de mini kiwietjes aan groeien

die toch zo zalig zijn! Van mijn broer kregen we een hanger voor vogelzaad, en deze kreeg een mooie plek in de boom, en na vullen was het wachten op de vogeltjes, maar helaas kijken ze liever de kat uit de boom voordat ze zich erop gaan storten, dus foto’s volgen nog.

Een uurtje later stapte de Zaanse bende binnen, broer, schoonzus en hun 3 dochters, en ook zij brachten een cadeau mee voor de vogeltjes, een hele grote beer, vol geprikt met netjes zaad, vetbollen en pinda’s. Hij staat op de watersteen, en ook hier weten de vogels nog niet wat ze in huis hebben, zelfs de eekhoorntjes laten het nog met rust, die lopen gerust met de netjes vol nootjes de tuin uit, als ze de kans krijgen.

Toen iedereen aan de koffie met tulband zat, kwam de quilt boven tafel, en ik geloof dat ze hem wel mooi vonden 😉

Helemaal happy.

We rolden rond half 10 van tafel af, na een ijsje in de vorm van een kerstbal als afsluiting. En kijk eens wat een geinig tafellinnen ik deze keer had, helemaal zelf… gekocht.

Bedrukt papier met bijpassende servetten, bij Blokker gevonden, daar ga je het toch niet zelf voor maken? Of wel, zijn er dames die 5 meter tafelkleed zo zouden maken?

Vanavond doen we het steengrillen dunnetjes over, met z’n vijven aan de ronde tafel, alles is al klaar, dus heel relaxt. Ik zag dat er erg veel vis over was gisteravond, en dat is gelijk koud gezet, dus daar smikkel ik lekker van, heb er al zin in (niet dat ik honger heb).

0 gedachten over “100% Nagenieten

  1. marion

    hoi, het is gelukt, je staat op mijn favo lijst. Leuk!!! was een paar dingen minder aan de computer. Heerlijke dagen gehad. En jij ook zo te zien en heerlijk verwend. En dat is meer dan ok natuurlijk, je verdiend het om verwend te worden.