Vorderingen

Eerst begin ik met een weetje: dames als jullie een foto van de slideshow beter willen bekijken, dan kan je met de pijl van de muis op de foto klikken, je komt dan in mijn Photobucket album, en als je vervolgens daar op de foto gaat staan met de muis, dan zie je links boven een getalletje, hoeveel procent de foto te zien is, en als je dan op die foto klikt, kan je hem heerlijk groot bekijken! Probeer maar. Zo groot krijg ik de foto's met geen goed fatsoen op mijn blogje, want dan zie je maar een klein stukje van een grote foto. Ik zet wel eens een foto zo op mijn weblog, maar dna moet ik hem eerst flink verkleinen, en vandaar dat jullie in mijn Photobucket album wel eens dubbele foto's zien staan. Nog een weetje: je kan nu automatische updates krijgen via e-mail, als je rechts in beeld klikt boven de wereldkaart. If you girls want to have a better look at the photo's in the slideshows, just click on the photo in the slideshow and the photo will open in the Photobucket album, where you can enlarge the photo's if you want. Only the photo's of private albums are closed and will not open.

En dan… ik had vannacht geblogd dat ik de hoop had wat te kunnen quilten vandaag, en een bezoekje aan Quilt it& Dotty te kunnen brengen, nou dat heb ik geweten. Om half 9 vanmorgen -of was het zelfs vroeger?- ging de telefoon. Miranda aan de lijn, of ik al wakker was…DUH….en of ik zin had om vanmorgen met haar naar Tilburg te rijden. Jottum!

Half 10 scheurden we de straat uit, om 3 kwartier later na 3 keer steken al fileparkerend voor de deur van Dorry te stoppen, met 1 band op de stoep. Echt lachen, ik dacht dat ik de enige was die zoiets presteerde.☺ Bij Dorry was net een bee gaande, (hallo Barry) en we kregen een lekkere mok koffie en kwijlden de hele tent onder natuurlijk, wat een mooie stoffen heeft ze nu weer binnen gekregen! En dan die garens, ik moest me echt beheersen en als een mantra in gedachten steeds maar herhalen "Ik heb niks nodig, ik heb niks nodig..", natuurlijk had ik toen al de 4 meter wollen vulling gescoord, maar Miranda onderging een cultuurshock, na al die Amerikaanse lappen eindelijk weer beschaving van oa Japanse en Franse stoffen, en ook bij haar is het hoe tuttiger de stof hoe beter. We bewonderden ook nog de Morell-blokken van Supergoof, die daar hingen.

Helemaal happy reden we weer huiswaarts, en bij huize Zipje en Zopje dronken we nog een kopje koffie en sloofde Zipje zich vreselijk uit voor de visite, door voor de ogen van Miranda bij de heg een vette muis te vangen om hem vervolgens – na er een tijdje quasi nonchalant mee te hebben gespeeld- met huid en haar op te eten. We (Miranda and I) went to Dorry's quiltshop in Tilburg, where we could see with our own eyes how pretty the Morell-blocks made by Supergoof are irl. There were loads of new fabrics, but I promised myself not add more fabric to my stash, they're bursting out of my room, so I was strong and only bought 4 meters of woolen batting.

Tim kwam tussen de examens Duits en Economie thuis eten, en zijn vrees voor een bar slecht cijfer voor Duits veranderde in hoopvolle blikken toen zijn vader het examen ook doornam tussen de happen brood door. Hij had er meer goed dan verwacht. Economie ging goed, nu morgen nog 2 examens en dan is hij er van af, klaar om het bij ons thuis te vieren met zijn vrienden.

En dan de vorderingen van moi, ik ben begonnen met het doorquilten van de Girls Day Out quilt van mijn moeder, ik heb er eerst een paar dagen op zitten broeden, en ben tevreden met de gang van zaken zo ver.

klik op een foto voor detail Today I started quilting on my mums Girls Day Out quilt, a big responsibility not to be taken lightly, so it took me a few days of brooding (?) how to do it, and I must say, I'm very pleased with the results so far. I'm quilting in the ditch first, folowed by quilting next to the stitcheries. Not all of them of course, just following the big lines.  It gives the blocks great depts, and the yarn looks really nice too; it's a  machine embroidery rayon thread named Raiman

En ja, ik heb de hoek in de garage opgeruimd, schoongeveegd enzo, een grote tas vol kool voor de BBQ doe ik weg (Marja?), we hebben een elektrische grill buiten, dus gebruiken het nooit.

maar wat moet je nou met 3 prullenbakken en 2 blik-en-3 vegers? Oja, vanavond weer bij de DDC, 3 ons afgevallen, ik zit op 2 ons na op -15 kg!Photobucket Yeah, I lost another 0.3 kg's this week, just 0.2 more and I'm minus 15 Kg!

0 gedachten over “Vorderingen

 1. Renske

  Hoi,

  Wat voor lamp is dat nu bij je naaimachine? Ik heb de foto vergroot zoals je dat uitgelegd hebt, maar kan niet goed zien wat voor lamp het is.

  gr.Renske

 2. Renske

  Ik vergat nog wat. De Girls Day Out quilt is prachtig om te zien. 😉

 3. Marjolein

  Fantastisch Shirley, wat gaat het goed met afvallen zeg!! Mijn complimenten !!
  Groetjes, fijn weekend, Marjolein.

 4. miranda sol

  Och Shirley, lees nu net je verhaal! Ik wil nog even zeggen dat ik me “blessed” voel met zo een goede quilt-vriendin in mijn omgeving te hebben. Want inmiddels maak ik dankzij jou ook kennis met de quilt- leesboeken en de Nederlandse quiltwereld. Kan nietwachten om te gaan beginnen aan dat schattige Dorry tasje! Fijne weekeinde en wat fijn voor Tim dat hij het dan toch beter heeft gedaan dan hij had gedacht.

 5. Ria T (Vlaanderen)

  ik kwam hier reeds verschillende keren langs om je lensquilt te bewonderen. Echt mooi! Ben deze week ook met lijnen begonnen. Zo’n 16 kg eraf krijgen…
  Hoe lukt het jou zo goed? groetjes Ria