vervolg quiltweekend

Helaas betekent de kop niet dat er binnenkort nog een quiltweekend op programma staat, maar ik heb eindelijk mijn quiltspullen uit de tassen gehaald en heb er foto’s van gemaakt. Dankzij het zonnetje dat stinkend zijn best doet zijn het zonnige foto’s, mijn quiltkamerraam staat op het zuiden.

Eerst de tip van Loes met bloemetjes voor de Girls Day out in het bloemenkarretje van de Florist

flowers for girls day out

en dan de pannenlappenparade: deze van uienstof heb ik gemaakt, Photobucket geen idee of de ontvanger er blij mee was; hij is in ieder geval groot genoeg om zonder onderarmen te verbranden lasagneschalen uit de oven te halen

en deze ik kreeg, met hartjes, gemaakt door Irene gekregen bij ontbijt, van Irene Mijn aankoopjes in de quiltwinkel ter plekke, de roze lapjes zijn voor de hartjes voor de GDO blokjes, de anderen zijn voor de heb, wel heb ik al iets in gedachten er voor, maar dat houd ik nog even voor mezelf voor het geval ik van gedachte verander.

Photobucket

en wat ik kocht bij ’t Hobby Hoekje in Huissen kan je op de foto hieronder zien; de batik jellyroll, zo mooi en ook te combineren met de lapjes hierboven; de Scrapmaster waarmee je zonder te berekenen flying geese kan snijden en andere blokjes; Marking Spray, om quiltpatronen van sjablonen op de quilt te spuiten, het schijnt goed te werken en gaat er makkelijk weer uit, staat er op; de cirkelsnijder, voor als ik weer tig ronde lappen moet snijden, plus extra mesjes, want ik wil het ook gebruiken om uit Freeserpaper cirkels te snijden; en dan nog lapjes voor de heb en helemaal rechts romantische lapjes voor de GDO.

Photobucket

Toen ik -nadat alle foto’s gemaakt waren- nog een tas zag staan vond ik daarin nog wat moois (ik wist wel dat er wat ontbrak) dus staat het samen op 1 foto: more things I love het doosje met strik was van het strikkenspel, ik vind het doosje super maar vrees dat mijn oudste hem gaat inpikken, gewoon omdat hij perfect bij haar diamond roses quilt past. In het doosje zaten 2 kleine rozenlapjes -waarvan een stukje naar Sonja is gegaan voor haar bedelproject-, 2 mooie lintjes, een kleine vergrootglas in voor in de tas die ik heb omgeruild (had hem al) met een Marleen voor een quiltblad die zij al had. En dan zat er een smalle sjabloon met vlinders in, maar zo eentje heb ik ook al en die heb ik weer omgeruild voor het patroon Hartendiefje, die Anne Claudine had gekregen maar er niet blij mee was, omdat ze met zulke romantische patroontjes niks heeft. Leuk detail: zij had mijn cadeautje ontvangen. Het blikje met 3 meter meetlint vond ze daarentegen wel weer leuk, gelukkig. En zo werd het strikkenspel een ruilbeursje, en waarom ook niet. Heb alleen geen idee of andere dames ook hebben geruild onderling.

Het stapeltje stof met blauw bovenop komt van het quiltwinkeltje dat in Elst was, het is stof van Den Haan & Wagenmakers uit Amsterdam, beroemd vanwege hun mooie stof met glanscoating en o wee je gebeente als je het durft te wassen! De Haantjes zouden je hoogst persoonlijk billenkoek komen geven als ze daar lucht van zouden krijgen ☺Ik durfde het nl een keer in de winkel te vragen: “Blijft die glans ook zitten na de was?” Ze stikten er haast in, hun quilts mogen nooit met water aangeraakt worden, beetje luchten, that’s all. Oei, zoals 2 nichten dat als geen ander kunnen gunden ze me geen blik meer waardig, ik was als lucht voor ze. Gelukkig had ik toen al afgerekend, anders denk ik niet dat ik hun stof mee had gekregen. LOL.  Photobucket Het bolletje wol valt wat uit de toom, maar dat komt ook omdat-ie niet voor mijzelf is maar voor mijn jongste spruit; ze schoot vorige week mijn kamer binnen en begon laatjes open te trekken, op zoek naar wol om pomponnen te maken. Helaas had ik enkel dikke breiwol of dunne harige wol, en toen ik zaterdag de gemeleerde wol in de winkel zag liggen moest ik gelijk aan haar denken.

’s Morgens troffen we nog een ontbijtcadeau aan waar ik heel blij mee ben, wat een enig kippetje! Ik denk dat ik die vanavond op de bee ga maken. cadeautje bij ontbijt en dat was het, pfew, wat veel he. Hier zit dan ook een heel gelukkig mens.

0 gedachten over “vervolg quiltweekend

 1. miranda sol

  Het ziet er echt uit op een gezellie weekeinde dat veel te snel weer voorbij was.Prachtige Nederlandse stofjes trouwens! En ook dat hartjesquiltje vind ook ik een snoepie. Kortom je heb weer voldoende op het programma staan. Plezier ermee

 2. Yvonne aka sommeke

  Jaja, we kunnen weer even verder met patchen en quilten. Ik kan het wassen niet laten en heb daarom geen stof van de jongens gekocht. Vraag me af : gaat de kleur soms ook weg als je hun glanslaagje weg wast? Zal ik eens testen!

 3. Marie-Thérèse

  Het valt me mee, dat het kippetje nog niet af is. Jij bent altijd zo snel.
  Ben benieuwd wat je met die nieuwe stofjes gaat doen. Ik heb in het verleden ook al slechte ervaringen opgedaan met de Haantjes en ga er nooit meer naartoe. Ik houd niet van types met de neus in de lucht. Er zijn gelukkig nog een heleboel andere stoffen waar je prachtige quilts van kunt maken.

 4. Guute

  Je kan weer een eind verder, Shirley! En ik weet dat er nog andere dames geruild hebben. Moet kunnen, he!

 5. Jantine Urban

  Je pannenlap was na de eerste ruil in mijn handen belandt… Toen opperde Wilma B. dat hij precies bij haar keuken paste en laat het door haar ontvangen exemplaar nu net de kleuren van mijn keuken zijn (blauw/wit). Dus heeft er toen nog een ruil plaatsgevonden en is jouw lap bij Wilma hopelijk in goede handen.