vervolg lui en loom

Gistermorgen had ik gedaan wat moest qua huishouden en met glas drinken, telefoon, afstandsbediening en goed boek bij de hand nestelde ik me in de luie stoel. ipv te lezen zat ik een tijdje naar buiten te kijken, naar de godin met waterkom op haar hoofd en binnen een kwartier had ik daarin al verschillende vogels zien badderen; eerst de Vlaamse gaai, daarna een roodborstje, merel, lijster en koolmeesje en toen weer een merel en een Vlaamse gaai. Dat er nog genoeg water in zat om te badderen verbaasde me, er werd zo heftig gespetterd!

Witje liep een paar maal langs de schuifpui die dicht was en zocht oogcontact, hij wilde er in; ik deed net of ik hem niet zag, het hoekje om stond de schuifpui open met de hor op een kier zodat hij hierlangs in en uit kon lopen; kwestie van even een blokje om en binnen was-ie. Even later stond Witje weer buiten naar me te kijken, hij wilde er weer in en was dus vergeten waar hij langs naar buiten was gelopen. Weer draaide ik mijn hoofd om en deed net of ik hem niet zag, een tijdje later had hij de ingang weer gevonden. En dit gaat zo iedere dag de hele dag dus door met Witje, een katteluikje zou heerlijk zijn maar dat gaat niet in een hordeur.