Verslavende bezigheidstherapie

Met mijn rechter hand gaat het de goede kant op, ik mag het nog niet belasten van de fysio maar moet het wel gebruiken om stijfheid te voorkomen; gebruiken zonder te belasten, dat is bij mij net zoiets als een zak M&M’s kopen, open maken maar dan niets er van eten, zo moeilijk! Langer dan een uur met de scrolpad werken op mijn pc is funest, om maar een dwarsstraat op te noemen, en helaas ging het breien ook nog niet, hierbij kwam toch teveel spanning op de spieren te staan. Dan maar eens even kijken hoe het gaat als ik een steekje borduur.
IMG_3312 IMG_3313
Oeh dat gaat goed, maar wel stoppen voordat het naar meer smaakt en ik weer teveel doe, de Love Entwined en de My Home or Yours verdwenen weer in de mand, met de gedachte dat ik er nu elke dag een klein stukje aan zou ga werken. Jaja….

Dat was voordat ik gisteren bezweek voor een lief haakwerkje waar heel hakend Nederland van in de ban is. Het is van de Engelse Crochet Along (hier zie je de foto’s van het haakwerk dat al klaar is), maar nu in het Nederlands vertaald en het wordt gedeeld op internet via facebook en de websites van Tertia en Jolanda. Wekenlang zag ik haakwerkjes in allerlei stadia van vordering op facebook en bij blogs voorbij komen, tot mijn weerstand gebroken was (en ik heb al zoveel dat af moet) en ik gewapend met haaknaald nummer vier en een tas vol mooie bollen wol/acryl aan de slag ging.
IMG_3331
Het was voor mij echt al sinds mijn tienertijd dat ik heb gehaakt, tenminste, voor zover ik het me kan herinneren, en ik moet er echt inkomen, stokjes, halve stokjes, huh hoe zat dat ook alweer? Met hulp van Facebook, plaatjes uit een Granny Square haakboekje en uitleg van Wolplein en  Knuffeldraakje op YouTube  kom ik wel uit, en zie, het lijkt echt al ergens op, ook al heb ik de lossen van de opzet niet los genoeg gemaakt, maar dit maakt mij niets uit, in dit dekentje mag wel te zien zijn dat ik al doende leerde. Ik ben al heel blij dat ik aangekomen bij toer 9 nog steeds evenveel steken -193-  heb als bij het begin van de rit 🙂
IMG_7868
Ik moet het haakwerk echt opzij leggen na een half uurtje, anders blijf ik aan de gang, het is zo leuk om te zien hoe het nieuwe rijtje vordert, en dan wil je ook zien hoe het er uit ziet als het volgende rijtje er tegenaan zit, en voordat je het weet is het half 1 in de nacht!
IMG_7865
Jongste dochter zag het haakwerk vorderen en was vol lof, ze vond het er heel leuk uitzien, en liet weten dat ze het ook wel wilde leren; nou, dat was niet tegen dovemansoren gezegd, en een uur later liepen we in de stad een handwerkwinkel binnen om haaknaalden en mooie bollen wol te kopen. Het werden bollen acryl, die haakten heel mooi en soepel weg volgens de winkelier, en Suzanne koos 11 verschillende kleuren uit. Thuis ging ze gelijk aan de slag, ze wilt er een tas van maken (met voering); al het begin is lastig, en zeker de eerste toer na het opzetten van voldoende lossen, maar ze is vastberaden om het te leren, ik ben benieuwd.
IMG_7867IMG_7866
Een goed voorbeeld doet volgen! Manlief wilt er niet aan, ook niet toen ik vertelde over deze twee stoere (skileraren) mannen
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=qe7VuGIlG5c]
En om met nog een filmpje te eindigen; Loki had een paar weken geleden een muisje gevangen ,
en Zopje laat aan Loki zien hoe grote katten spelen met dode muisjes
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=exFUfAUuesI?list=UU0KH0SWHlbXiUADK5SNlVUw]

0 gedachten over “Verslavende bezigheidstherapie

 1. creatievelingelly

  Zo frustrerend dat je niet lekker door kunt werken.
  Ik heb bij mijn computer 2 muizen liggen, 1 voor links en 1 voor rechts. Op mijn werk gebruik ik mijn muis links. Het is even wennen.

 2. Marianne de Hoogh

  Beste Shirley,

  Wat leuk dat je ook voor de CAL bent gevallen.
  Saskia, Maud en ik doen ook mee vanaf het begin. Ik had het gezien in december en zij vonden het ook meteen heel leuk. Vindt het zelfs zo leuk dat ik de tweede ook maar begonnen ben.
  Hebben we weer een verslaving extra…….
  Fijne dag nog en misschien zien we elkaar binnenkort!
  groetjes, Marianne

 3. Truus

  Gelukkig dat je wat vooruit gaat,maar kan me je frustratie heel goed voorstellen.
  Zelf zet ik de kookwekker zodat ik zeker weet dat ik niet te lang achter elkaar doorga.
  En die 2 haakjongens doen me denken aan onze breijongens uit Noorwegen–leuk om te zien.
  succes jij en je dochter met ’t haakwerk-gebruik je zo’n speciale ergonomische haaknaald -scheelt ook en beterschap.
  groetjes,Truus uit Drenthe

 4. sonja martens

  goedemorgen Shirley, wordt een grandiose haakdeken . ga nu ook wol kopen . quilts zijn bij mij grandioos gevorderd . nog detailafwerking en dan . heb vroeger een hexagondeken gehaakt . heb die nog altijd . zet wel eens een foto bij de kletsers.
  beterschap met jouw rechterhand . zou ook balen mocht ik niets kunnen doen . hoewel ik zou nog kunnen wandelen met de hond . zie dat nog niet onmiddelijk gebeuren met jou poesjes aan de lijn uitlaten .hi hi
  groetjes
  sonja