verloren spullen

Gistermorgen 10 uur stond ik met de schade-expert bij de garagebox, hij wilde eerst proberen te ontdekken waar het water vandaan was gekomen; buitenkant en muren/vloeren van de garage werden geinspecteerd. Hij zat in een keurige maatpak en raakte niks aan, ergens verwacht je toch dat zo’n man in minder kwetsbare werkkleding zou komen. Maar goed, het leek hem logisch dat het water via de onderkant van de klep naar binnen was gekomen, het pleintje zal wel een keer blank hebben gestaan.

Toen bekeek hij de dozen, las wat er op stond, van kledingstof tot boeken, carnavalskleren tot tijdschriften, kapotgescheurde zakken met slaapzakken en winterdekbedden en ga zo maar door;  hij kwam er al snel achter dat alles leeg halen te veel werk was voor deze morgen. Het scheelde wel dat er al heel veel aan onbeschadigde dozen naar ons nieuwe huis waren gebracht, hij had wat plek om in de garage te lopen. Hij zag zo een paar dozen waar niks meer mee te doen was (tijdschrften en kledingstof), het ‘weer’ krijg je niet meer uit stoffen gewassen dus die kunnen weg. Hij zei dat er een mogelijkheid was dat hun bedrijf alles op zou komen halen die dan alles nakijken en weg gooien wat niet meer te redden is, maar dat wilde ik niet. Wat niet goed meer is wil ik toch even zelf kunnen zien, dan weet ik -als ik later iets kwijt ben- waar het gebleven is.

Er stonden ook 3 verrijdbare airco’s tegen de muur, of die nog goed waren? Ik zei dat ze wel prima waren toen we ze er neer hadden gezet, en hij zei dat het niet zo slim was om elektrische zaken in een garagebox te stallen. Hij kon niet met zekerheid zeggen of ze onder de verzekering viel zochten ze defect zijn.

Waarop Perry ’s avonds toen ik het hem vertelde opmerkte: "Da’s niet slim nee, maar betekent dit dan dat domme mensen niet verzekerd mogen zijn?" Dat vond ik wel een goeie en wensde dat ik daarop was gekomen toen die man dat zei.

Ik mag dus alles wat beschadigd is opschrijven, evt ook gelijk weg gooien als ik er niks meer mee kan doen, en dan de lijst naar hem opsturen. Omdat we nog maar 1 keer eerder wat hebben gedeclareerd aan schade zal hij niet moeilijk gaan doen, tenzij we een idioot bedrag gaan declareren, dan willen ze de spullen nader bekijken. Stortkosten vergoeden ze zelfs. Hij heeft nog wat foto’s gemaakt en toen was hij weg. Heb ik me daarvoor zo zenuwachtig gemaakt? Toen ik om 10 uur er naar toe reed was het flink mistig, en toen ik weer naar huis reed scheen de zon, heel toepasselijk.

0 gedachten over “verloren spullen