kikkers en bakfolie

Nee, dit wordt geen culinair praatje, brrr, kikkers eten, ik moet er niet aan denken. Dat laat ik liever aan Zipje en Zopje over.

Suzanne ging gistermorgen met de klas op de fiets naar een kikkerpoel, de laarzen aan want ze moesten ook in de plassen lopen. Helemaal smerig en voldaan kwam ze thuis, vol verhalen over laars die vol liep met water omdat ze te diep stapte, maar geen woord over een fotograag of journaliste die er bij was. Dat lazen we pas vanmorgen in de krant, waar ze geinterviewd werd 🙂 , hier kan je het lezen. Nee ze staat niet op de foto. En op de website van school kan je ook foto’s bekijken (ze zit in 7/8a), Suzanne heeft een knalroze jack aan. (hieronder had ze een cremekleurig shirtje aan). Laat ze nou uitgerekend op de groepsfoto achter een knul duiken, LOL Maar verder staat ze veel op de foto, dus dat zal ze wel leuk vinden.

En zo meteen komt Eismann bij wie ik 15 transparante bakvellen heb besteld; hij moest ze even bij het depot in Etten-Leur halen want zoveel had hij er niet bij. 15 vellen, wat moet je er mee? Nou ja, om 1a applicatiedelen op te strijken dus, onder het vel leg je het patroon en de te appliceren delen stof heb je eerst met de achterkant op vliesofix gestreken en toen netjes uitgeknipt, papiertje losgepeuterd en dan leg je het precies waar het moet liggen en strijk je hem met 1 tel vast op zijn plek. Daarna kan je het gehele applicatiedeel (zoals op de foto een haan) eraf halen en dan op de ondergrondstof vast strijken. Dit kan dus niet als je met needleturn applicatie werkt. De applicatie stik je later met de machine vast op de ondergrond, door dicht op het randje te stikken, of met een smalle zigzag of een bredere dichte zigzag of met een festonsteek.  Ik zal de vellen meenemen naar het quiltweekend in Westouter (België) die eind volgende week al is. 3 dagen alleen maar aan quilts werken en over quilts praten, en verse lapjes aaien want Babette komt ook.

0 gedachten over “kikkers en bakfolie

  1. Shirley

    zijn mond viel ook open van verbazing, 15 stuks? En hij werd zenuwachtig 🙂 Toen hij ze later kwam afleveren zei hij dat als ik er nog meer nodig had, ik hem dat moest zeggen, dan zou hij gelijk groot inkopen LOL.