Verleidingen

Het leven zit vol met verleidingen, ik ben nu al oud en wijs genoeg om de verleidingen die niet goed voor mij zijn zo veel mogelijk te vermijden; zo sla ik de snoep-, koek-en chipsafdeling in de supermarkt gewoon over, kijk ik de andere kant op als ik langs de knaagdierenafdeling van de Boerenbond loop, en ga ik zo min mogelijk naar de wekelijkse markt, want de vers gebakken stroopwafels ruik je al op een kilometer afstand, en als dat kraam er toevallig niet is staat er wel een stoffenkraam, wolkraam of fourniturenkraam. Het is een overdosis aan verleidingen, die wekelijkse maandagmarkt in Roosendaal.
Maandag ging ik niets vermoedend naar de Lidl, even doorbijten bij de ingang met links én rechts koek en chocolade, toen ik toch bleef hangen bij de zo zalige chocoladereepjes, en ze bijna wilde aaien, sprak ik mezelf streng toe: “Nee, niet doen, hier kom je niet voor, doorlopen,” pas toen de vrouw naast mij geschrokken opkeek en de chocolade terug legde, besefte ik dat ik hardop tegen mezelf aan het praten was. We moesten allebei lachen, en liepen ook allebei door zonder chocoladerepen in het mandje, goed zo!
Ik sta even later bij de groenten, pak wat ik nodig heb, draai me om en dan word ik helemaal slap in de knietjes, want zie ik daar nou een daglichtlamp?
image
Ik pak de doos op, jawel, het staat er echt, daglichtlamp, maar dan in het Duits, en ik heb deze nog niet! Ooooh, hij ziet er wel leuk uit, en ik zoek naar het prijskaartje….nergens te vinden….toevallig zie ik een werknemer en schiet haar aan. Ze scant het artikel, “€20,-“, zegt ze, en loopt snel en zonder oogcontact te maken door voordat iemand anders haar wat kan vragen. Ik sta voor mijn gevoel heel lang te twijfelen, wel of niet doen, doos omdraaiend alsof daar iets staat wat doorslaggevend kan zijn, maar dan stel ik mezelf de hamvraag: “Heb ik het nodig?”. Niet echt, nee, maar, maar…..niks te maren, doorlopen, hier ben ik niet voor gekomen. Met een beetje trots sta ik bij de kassa, sta dan oog in oog met een zak noten en onder het mom dat ik dit wel heb verdiend leg ik de zak tussen de groenten en wc papier, gelukkig zijn over een tijd dit soort verleidingen bij de kassa verleden tijd.

Maar nu ik de lamp weer zie op de foto, krijg ik het weer warm, gelukkig kan ik morgen niet naar de Lidl en de komende dagen ook niet, en na het weekend zullen de lampen wel uitverkocht zijn. Komend weekend staan andere verleidingen op het programma, een quiltweekend in Belgie met lapjes van Birdblocks, quilts, lekkernijen, gezelligheid, snorrende naaimachines en bezige handen, dat zijn leuke verleidingen waar ik me helemaal aan over ga geven, samen met mijn moeder.
image
Deze sneeuwmannen gaan mee, samen met alle andere blokken die ik afgelopen dagen heb voorbereid, nog zo’n verleiding van vorig jaar waar ik nu eindelijk aan toe mag geven, heerlijk!
image image
allemaal opgestreken, en dat ga ik dus met de naaimachine met festonsteek vastnaaien, en ter afwisseling ook borduren; het brievenbusblok heb ik veranderd, de rode stof achter de brieven is nu weg, want ondanks vlieseline achter de witte stof gestreken scheen het rode behoorlijk door.
image image image
Over deze blokjes vertel ik maandag of dinsdag meer, veel meer.

0 gedachten over “Verleidingen

 1. wilma oud

  Ik heb hard gelachen toen je hardop tot jezelf sprak in de Lidl en die vrouw zo schrok. Jaaaa die lamp heb ik vaker gezien bij de Lidl en ook ik denk dan: heb ik die echt nodig. Hij is te groot om even mee te nemen naar een Bee, vind ik. Dus niet gedaan. Heel veel plezier met je moeder. Groetjes Wilma

 2. Truus

  Oh die verleidingen in supermarkten!!! Een groot compliment voor jou dat je dit hebt weerstaan-grote meid! (lol)
  Heel veel plezier dit weekend en deze quilt is superleuk!
  groetjes,Truus uit Drenthe

 3. Margreet Terlouw-Graafland

  Ik herken het precies Shirley. Ik heb ook met die lamp in mijn handen gestaan 2x en ook weer netjes 2x terug gezet. Fijn weekend en ik kan niet wachten op de verhalen dinsdag,
  Je kerstquilt is zooo moooiii
  Groetejs Margreet

 4. sonja martens

  kerstquiltje vind ik heel mooi . en goed te doen ? hmm voelt een beetje als die lamp .
  heb eigenlijk nog genoeg om af te werken ….. dus ja hoor ! ken ook dat gevoel . bedenking had je niet beter die lamp gekocht . nootjes …. gezond tussendoortje maar ….
  grtjs een goed quiltweekend he
  sonja m