verhuurd

Het vogelhuisje dat tegen de nieuwe schutting staat is al verhuurd; vanmorgen zag ik meesjes (kool- of pimpelmees, ik weet het niet) af en aan vliegen. Kijken of de aanvliegroute goed was, of het goed schoon was, of je lekker vlot in en uit kon vliegen, kortom: alles werd uitgetest. Zelfs even ruzie toen eentje het al als de zijne had geclaimd en er een ander in vloog om te kijken. Maar sinds de middag is het rustig in het huisje en heb ik er slechts 1 mees in en uit zien vliegen heel even met een meetlint onder zijn vleugels. Hij zal nu wel naar de vogel-ikea zijn om te shoppen voor gordijnen en zo. Heel misschien gaan we van het weekend naar het tuincentrum om te kijken of ze grote vuurdoorns verkopen, want de katten zouden zo op de schutting en dan ook op het huisje kunnen zitten om vogels te vangen en dat willen we niet hebben. Nee, ik ga niks planten, daar heb ik de mannen voor in huis.

Ik slaap een gat in de dag; ik ben wel vroeg op maar het moment dat ik zit vallen mijn ogen regelmatig dicht. Ik zal het wel nodig hebben. Vannacht heb ik best goed geslapen gelukkig. Ik heb hoop dat ik weer in een prettiger ritme kom met een fijner energielevel. Mijn wenkbrauwen zijn nog maar heel licht aanwezig en mijn wimpers zijn hele korte puntjes, ziet er wel vreemd uit.

Perry heeft mijn moeder alweer weggebracht naar het station (is dan 1½ uur later thuis); haar midweek Roosendaal zit er al weer op en maandag zien we ze weer. Suzanne vond het niet leuk dat oma naar huis ging, ze vind het wel heel gezellig, ook al snapt ze oma niet altijd. Suzanne vroeg vanavond aan oma wat we gingen eten en toen zei oma:” Hussen met je neus er tussen.” Ik lachen, want die zin herkende ik van vroeger nog wel, maar Suusje zag er de lol niet van in.

0 gedachten over “verhuurd

 1. ria van der drift

  Hoi Shirley
  Ik lees iedere dag je weblog en lees nu dat jullie vogelhuisje wel aantrekt.
  Bij ons kijk ik ze erin , maar het lukt nog niet erg. Jarenachtereeen hebben we koolmeesjes in het huisje gehad, maar vorig jaar bleef het leeg. We hebben het extra schoongmaakt en wachten nu met spanning op nieuwe bewoners. Is zo’n leuk gezicht.
  Hou je taai he en alleen kijken naar al het moois in de plantenkas/tuincentrum. ik vind het net zo aantrekkelijk als lapjes kopen. Fijn weekend. ria

 2. ina klugt

  hoi Shirley,
  Bij ons zit een lijster in de krans ( van klimop en besjes )op de voordeur. Vanmorgen ineens was hij aan het nestelen, toen mijn oppaskindjes kwamen fladderde hij even weg, om zich vervolgens weer direct aan “den arbeit” te begeven en vanavond toen mijn man thuiskwam leek het nest af. Ik denk dat het dezelfde is die vorig jaar in ons wc-raampje zat. Halve meter naar rechts. Houdt kennelijk van wat drukte om zich heen. Ja dan wordt het ineens echt voorjaar. Overigens “hussen met je neus er tussen” die uitdrukking kennen we hier ook, hier zeggen ze ook wel, vooral tegen meisjes: aagjespap.

 3. Janny

  Hallo Shirley,

  zoals je ziet hou ook ik je log goed in de gaten. Hussen met je neus ertussen is mij niet bekend. Wij hebben daar een andere uitdrukking voor: Migatspie, dan weet je ’t lekker nog nie. Komt op ’t zelfde neer. Stuur je ook nog een apart mailtje. Moet nog even wat vragen. Groetjes aan jou en allemaal.

 4. Arja

  het lukt mij maar niet me te herinneren wat mijn moeder altijd zei, wanneer wij vroegen wat we aten. even bellen…

 5. mieke49

  Noi Shirley

  Mijn moeder riep altijd hussen met je neus ertussen
  en als jij het niet lust andere in de wereld graag
  dus een koop in je maag en niet zeuren
  lieve meisje hou de moed er in en groetjes aan de familie
  ook moeders he
  groetjes en een diike knuffel vanuit Maarssen

  mieke49