Veren proberen

Vanmiddag ben ik ter afwisseling van formaat aan een heel klein quiltje verder gegaan. Ik had al een stel pottenmandjesblokjes gemaakt, wist niet hoe ik daar verder mee moest gaan, maar zag vanmiddag dus opeens het licht. 3 Blokken op een rij, heel simpel en haast saai, maar wacht maar tot ik er mee klaar ben, dan is het lekker opgepimpt. Ik bedacht dat het tijd werd om me te gaan verdiepen in het quilten van veren, en gelijk maar gaan uit proberen op dit mini quiltje. Gesandwichet met een katoenen Hobbs (80/20) dmv 12 veiligheidsspeldjes, dat is nog eens wat anders dan ik gewend ben de laatste tijd. Nog even gekeken hoe deze dame haar veren maakt en toen aan de slag. Nog voordat ik het bochtje om was had ik de slag te pakken, hoewel ik af en toe nog wel wat rare veren maak, ieder zichzelf respecterend pluimvee zou zich er niet mee durven te vertonen in het openbaar. I've never done feathers before, so I thought it would be nice for a change to make a small quilt with featherquilting. Luckily I had some empty flowerpotsbaskets ready to make into a small quilt, the flowers'll come when the quilting is done, it's a bit boring as it is right now, but I'll pimp it up. I checked on the 365 Days blog of Leah how she did it (I love her video's!) and I just stepped on it. At first the feathers put tears in me my eyes, but after a while I got the hang of it, and an hour later the quilting on the white fabric was done, what's left is the border. Tomorrow. You can't tell from the photo, but this quilt is small, 4x 12", so the feathers are very small as well. Photobucketen na een stief uurtje was ik al klaar op de rand na, hierop komt ook een veer, een hele lange.De KF quilts zijn vanmiddag naar de meisjes van Sandra gegaan, ze waren er heel blij mee en vonden ze vooral erg vrolijk. Bingo! Minder 'Bingo' is dat ik gelijk afscheid moest nemen van mijn hulp, ze heeft nu voor vast werk in de thuiszorg, minder poetsen en meer met de mensen bezig zijn, geef ze eens ongelijk. Ik zal Sandra wel missen zeg.

Vanavond was het diploma uitreiking, Tim was er klaar voor de zaal was mooi versierd en achter op het podium stonden kunstwerken waar ik wel quilts in kon zien. Tijdens de vele speeches -afgewisseld met optreden van de band van school- werd door menigeen met een schuin oog de klok angstvallig in de gaten gehouden, maar gelukkig, vlak voor de aftrap (voetbal, Nederland-Uruguay, voor wie nu even niet weet waar ik het over heb) was het klaar, de handtekeningen gezet en de handen van alle docenten geschud. Een heleboel mensen gingen daarna ook gelijk naar huis, maar omdat er 2 tv's op de binnenplaats stonden, gingen er gelukkig nog heel wat mensen naar buiten en werd het toch nog gezellig.

Foto's komen er zo aan kan je hier bekijken. Ik was vooraan blijven zitten toen ik foto's had gemaakt van een vriend van Tim wiens ouders geen digi bij zich hadden. En toen ik zo vooraan zat (niet in mijn eentje hoor) heb ik dus steeds foto's gemaakt van gasten waarbij ik geen fotograaf in de buurt zag staan.

0 gedachten over “Veren proberen

 1. Anita deR

  Gefeliciteerd met Tim. Wat een leuke kerel is het zo in zijn pak.
  Je quilts zijn prachtig en die veren, ik ben er jaloers op.

 2. miranda sol

  Ha, zo ben je ook snel klaar met je mandenquilt. En Tim staat er knap op zo in’t pakje….eindelijk heeft tie hem dan, z’n diploma. Op naar de volgende!
  Inderdaad jammer dat die kleurrijke quiltjes weer weg zijn. Maar op naar de volgende? Wat zal het worden gaan….

 3. Erica

  Gefeliciteerd met Tim! Kleine kinderen worden al vlug groot hè. Wens hem veel succes met zijn vervolgstudie!