Verdwaald in een boek

Na het bekijken van het eerste deel van deel 7 van HP, besloot ik om het boek toch nog maar een keer te lezen; er was niet zoveel aan detail blijven hangen sinds ik het 4 jaar geleden (of zoiets) voor het laatst had lezen. Dit verklaart toch wel mijn afwezigheid in computerland, ik lees heel graag, maar ik ben dan niet het meest sociale wezen.

Maar eerst zaterdag: de verjaardag van mijn moeder gevierd met de familie, de cadeautjes werden in ontvangst genomen, en wij werden op onze beurt getrakteerd met overheerlijke taarten en koekjes, mmmm, lekkere zelfgemaakte kippensoep en pompoensoep met broodjes en een super lekkere ijstaart als toetje, wat willen we nog meer? In goede gezondheid op naar de volgende verjaardag! Helaas geen enkele foto waar we met onze monden dicht of leeg op staan, dus geen foto's, of toch, eentje; bij mijn ouders hangt deze foto tegen de kast, eentje van Rekel in zijn volle glorie Photobucket wat een lieve en mooie kater was wat toch. Ja, heel veel borstelwerk.

Zondag stond in het teken van HP lezen, het eten moest gehaald worden, want moeder had het te druk; maandag viel wel mee, het eten stond al voor 7 uur dampend op tafel, maar er moest mij daarna niet al te veel gevraagd worden. Om half 11 's avonds had ik het boek uit, en blij dat ik was, ik kon nu weer gewoon verder gaan, want er liggen hier nogal wat quilts die eigenlijk af mogen komen.

Als daar zijn de lensquilt, die al gesandwicht is, maar waarvoor ik even moed moet happen, morgenochtend is de tijd wel rijp denk ik. En de antieke quilt, en daar ben ik vanmiddag op de mini-bee (deze keer weer bij mij thuis) verder aan gaan werken, en het ging lekker. Angela kreeg haar borduurwerk klaar, zo mooi, en Julie had het roze quiltje voor een kleinkindje af en zat op inspiratie voor het quiltwerk te wachten. Miranda zat te quilten aan haar rood/zwart/witte sampler, nog enkel de buitenste randen maar om te doen, ik denk dat-ie deze maand nog wel af komt.

Morgen gaan mijn moeder en ik naar Schering en Inslag in Woudrichem, en naar the Windmill in Sprang-Capelle (denk ik) en naar Aztec Rose, in Zwijndrecht, hier kan je met dank aan Wendy Vosters in de winkel kijken; even overal lapjes aaien, spulletjes bekijken en inspiratie opdoen. De adressen kan ik mooi zoeken op deze site van Arnout ideaal. Volgorde van winkels bezoeken is AR-theW-S&I, of AR-S&I-theW, hangt een beetje van lunchtijd af, dat doen we bij S&I, maar dat kan ook om 1 uur, nadat we theW hebben bekeken.

Ervaring leert dat je niet meer dan 3 winkels op een dag kan doen, meer neem je niet op (en dan heb ik het niet over het pingedrag). Deze winkel in Nieuwpoort, de Schapekop lijkt me ook leuk, mooie wol zie ik op de site, maar is het ook wat? Het adres heb ik genoteerd, je weet maar nooit, het ligt 17 km van Woudrichem af, 19 km van Zwijndrecht af, en  30 km van Sprang-Capelle. En nu maar hopen dat het niet gaan sneeuwen! 

Photobucket vanmiddag 12 uur was Evelien even thuis -voor een tandartsbezoek na het uitvallen van een vulling vanmorgen vroeg-, en na de lunch dropte ik ze gelijk weer af op station, want morgen zijn er weer colleges. Maar voordat ze de deur uit ging, merkte ze op dat we gisteren stoofpeertjes hadden gegeten (ze zag het deksel van de hogedrukpan), en ik zei dat er nog 3 over waren, dus als ze deze mee wilde nemen kon dat. Dus ik pak het glazen schaaltje uit de koelkast, de peertjes zwommen in het donkere sap en het rook naar kaneel en suiker  . "Getverderrie, doe maar snel weer weg, het doet me teveel denken aan dat hart van gisteren, dat lag ook zo in een schaal met vocht te drillen."; ik kon ze niet overhalen (toe, proef een stukje, is zo lekker), en verbijsterd zette ik het weer terug in de koelkast. Is dat er nou eentje van mij?

0 gedachten over “Verdwaald in een boek

 1. Renske

  Gefeliciteerd met de verjaardag van je moeder. Mooie foto van Rekel. Mooie quilts weer van de jullie op de bee. Jammer dat je dochter geen zin had in de stoofpeertjes.

 2. Mieke

  Hey Shirley,
  Ik dacht al dat je panne had met de computer, is niks voor jou om zo lang afwezig te zijn.
  Maar ik kan het verstaan hoor, dat je zo verdiept bent in een boek, heb dat zelf ook 🙂
  Binnenkort gaan wij ook met het gezin kijken naar HP, is een echt familiegebeuren geworden, zoals je zegt.
  Groetjes
  Mieke

 3. Ada

  Stoofpeertjes? Stuur mij op!
  Kennen ze hier niet. Gelukkig komt er binnenkort iemand op bezoek met 3 kilo stoofperen in de auto.
  ada

 4. Dorry

  De Schapekop heeft prachtige wol hoor! ooit hebben ze een Ierse kabeltrui voor me gebreid met mouwen die eindelijk lang genoeg waren. Ik draag hem nog steeds in de winter.