Vensterbankenparade

In de grote zaal in Elst stonden de tafels in lange rijen met de kopse kant onder het raam, en zo hadden degene die bij het vensterbank zaten een prettige opbergruimte.Photobucket Deze werd overal voor gebruikt, van quilterigheden tot voedsel- en drankruimte; ik zat aan de tafel van de Belgische dames, en bij hun vensterbank was het opstapelen geblazen, gelukkig hadden we allemaal een lampje bij ons, want van het daglicht buiten moesten we het niet hebben.

Photobucket Let vooral op de flessen wijn, johoooh

Photobucket Tijdens het fotograferen zag ik een show& tell, van Caroline die haar New York Beauty top af had. Gemaakt van Fossil Ferns en Moda Botanicals, bijna allemaal gewonnen met een loterij.

Over een dikke maand -5 t/m 8 Mei- is het weer zover: de Open Europese Quiltkampioenschappen, OEQ in het kort, in Veldhoven. Hebben jullie er ook zo'n zin in? Al die quilts bewonderen, winkeltjes afstruinen en misschien ook bij Aurifill een mini-workshopje volgen om de voeten even rust te geven (vorig jaar fibermailkaarten maken, of was dit het jaar daarvoor alweer?) Ik verheug me er wel op, en hebben jullie gezien welke workshops er zijn?

Gaan jullie daar dan ook eentje van volgen?  Leuk ook om te doen met je bee-groepje, lijkt me; zijn er dames die dit met hun bee gaan doen? Duik in het hotel (waar ook de OEQ wordt gehouden) of in een b&b, en je kan dan de tentoonstelling en het shoppen een dag eerder of later doen. Ik heb al eens een workshop gevolgd van Dijanne Cevaal, echt een leuk en veelzijdig mens, en ze geeft ook geduldig uitleg. De workshop van Jacqueline lijkt me ook leuk, ontwerpen en tekenen en dan zo je eigen be-colourful quilt maken. Nou nog inplannen, maar niet te lang wachten, want als ze niet genoeg deelnemers hebben, dan wordt het gecancelled en gaat het feest niet door, en dat zou jammer zijn voor degene die zich al lang hebben opgegeven.

Volgend jaar staat de datum ook al vast, 3 t/m 6 Mei, met thema 'Flora'.

0 gedachten over “Vensterbankenparade

  1. Berna

    Nou vooruit; een heel ietsiepietsie beetje is het ook jouw quilt. Maar de grootste eer gaat naar de maakster hoor!
    Dan voor het delen van deze sfeerimpressie.

  2. Caroline

    Hoi Shirley,

    Leuk dat je mijn NYB top laat zien. Even iets recht zetten, er zitten alleen maar Botanicals in en geen Fossil Ferns. Ja hoor het is ook een beetje van jou.