Velthoven

Picture_030 Picture_029 In Veldhoven is momenteel een quilttentoonstelling, in het Koningshof hangen allemaal quilts en staan er quiltwinkelstandjes,Picture_028 ook is er een workshophoek en daar trof ik tegen de middag mama aan. Ze reageerde niet op haar telefoontje dus moest ik op zoek gaan. Bingo, daar stond ze, gereed om een half uur durende workshop ’tasje maken’ te volgen. Er was nog plek en dus schoof ik ook aan, schuin tegenover haar en waren we vrijwel dezelfde tijd ook klaar. ’t Was leuk en foto van het tasje volgt nog.

Daarna was het etenstijd en werden de broodjes, salades en tosti’s door een echte kok voor de eters bereid. Picture_031Het was smakelijk en de prijs viel me ook wel mee, 8 euro voor een heerlijke kom soep en een dik belegd broodje plus een pastasalade en een kopje thee.

Verder tentoonstelling kijken kwamen we aan bij Yoko Saito,Picture_027  een wereldberoemde quiltster uit Japan die tijdens haar demonstraties aan toeschouwers geen gebrek had, ze lagen met de borsten op tafel en met de neus bijna op haar vingers. Zie je dat tasje op tafel, daar heb ik het partoon van. Yoko kan als de beste naadjes stikken in een superhoog tempo, met inimieniekleine steekjes, en haar applicatiewerk is ook grandioos om te zien. Ze zet bij het fijne werk een speciale loepbril op. Op de foto aan haar tafel zitten haar assistentes, de man deed niets anders dan stof knippen (rondjes) en de vrouw reeg de rondjes om. Dat werden dan bolletjes die Yoko op haar beurt weer ergens op appliceerde. De ooohs en de aaaahs waren niet van de lucht, sommige mensen zijn ook wel heel onnozel hoor, ze aanbaden zelfs haar naaldjes waar niks bijzonders mee was, gewone uit een pakje die je overal kan kopen. Picture_026 

Ik ben gisteravond begonnen aan een kat, hij is gestikt; het naaien heb ik op de Pfaff gedaan, ik vind dat deze veel makkelijker ronde vormen kan stikken vanwege het vaste boventransport. De nieuwe Bernina gebruik ik puur voor de BSR en de siersteken. Ik ben blijven steken met de kat maken bij de snorharen, omdat ik mijn hete-lijmpistool kwijt ben, hij moet ergens in de puinzooi op mijn kamer liggen, of misschien wel in de garage. Je hebt de lijmpistool nodig om de snorharen en meer onderdelen op en aan elkaar vast te zetten, inclusief de staart! En als-ie af is dan kan ik hem zo met hete lijm op het vensterbank vastlijmen, ooh lekker makkelijk!

Hier is het nog steeds een internet-vrije vakantie voor de kinderen, alleen Perry z’n pc heeft dus verbinding en die is verboden terrein voor de kids; de modem/pckit van @home is nog steeds niet gearriveerd en Tim begint een beetje argwaan te krijgen, zou het expres zijn gedaan? Geen gek idee ☺ Hij gaf gisteren wel toe dat hij het heerlijk vond dat hij nu meer tijd had om boeken te lezen, dus het is niet zo dat ze nu vroeger in bed liggen, ik ben steeds de eerste in dit huis die onder de wol kruipt. En de eerste die er uit is.

Hier een 10 minuten durend filmpje van Yoko Saito:

0 gedachten over “Velthoven

  1. katrien

    Ja die Yoko kan er wel wat van hé,zo’n miniscule steekjes.Ik vond haar quilts ook zo prachtig en de andere quilts waren ook mooi.

  2. Guute

    Ik ben ook verslaafd aan alles wat met Yoko Saito te maken heeft. Als je ziet wat zij allemaal doet, dan ben ik nog een beginnelingske.