een nieuwtje

Gisteren op de quilttentoonstelling in Veldhoven -mail ik later meer over zodra mijn eigen pc het weer doet, ik wil er dan foto’s bij zetten- hoorde ik bij de Berninadealer dat ze het hadden over de nieuwste Aurora waar nu een bredere steek mee gemaakt kon worden, 9 mm ipv -ik meen- 4 mm. Mijn oren stonden op steeltjes, want daar had ik al eerder naar gezocht en toen bleken alleen de superdure machines deze breedte te hebben. Ik hoefde bij inruil van mijn Aurora ‘maar’ iets van 700 euro bij te leggen voor deze Jubileumversie, de Bernina 435 . Hier kan je er nog meer over lezen, ik ben vanmorgen gelijk naar Veghel gereden, de toeristische route. Ik kreeg een half uur uitleg over de machine, hij is niet echt anders dan de 440 maar ze wilde toch even een paar dingen laten zien. Bleek dat de spoeltjes platter zijn dan die van de 440, dus moest ik wel nieuwe kopen. Verder past alles gewoon en ik heb er ook al even op genaaid, heerlijk ding.

Vanavond ga ik lui wezen, ik ben na gisteren en de autorit van vandaag (bijna 3 uur) helemaal versleten, last van mijn rug en heup; ik denk dat ik een verkeerde beweging heb gemaakt, in combinatie met een al vermoeide rug van het onkruid wieden afgelopen week en al dat gras steeds maaien en dan gisteren een hele dag op de been en lapjes hangen, helemaal verkeerd gedoseerd. Tuurlijk denk ik gelijk aan foute dingen, maar ik val niet af enzo, dus even geen paniek hoor. Ik heb over een paar dagen toch een controle in het ziekenhuis, en als ik dan nog klachten heb zal er wel naar gekeken worden.

0 gedachten over “een nieuwtje

 1. inge

  gefeliciteerd met de nieuwe machine
  toen ik de mijne kocht, heb ik ook even gedacht over de 640 of 435, omdat die inderdaad 9 mm breed stikken
  van twee dealers kreeg ik toen te horen dat dit niet zo leuk is bij het naaien van kleding, bv bij het inzetten van ritsen, vandaar dat ik uiteindelijk voor de 630 koos.
  desalniettemin (wat een woord ;-))veel plezier!

 2. Yvonne aka sommeke

  Hé, Pfaff had ook al een type met 9 mm steek (ipv 6 mm) toen ik +/- 2 jaren geleden de mijne kocht (natuurlijk wel zonder die goeie BSR van Bernina hé)
  Véél plezier met je nieuwe machientje en concentreer je daar maar op niet op ziekenhuis/dokters/pijn enzo. En neem verder wat gas terug!

 3. Femke

  Ha Shirley, sterkte over een paar dagen met je doktersbezoek, hoop dat alles goed is. ik ben gisteren geweest, mag 4 maanden wegblijven. Die nieuwe machine is goed om deze dagen door te komen gr. Femke