vandalen

Vanmorgen hing het vogelhuisje op half 7, helemaal scheef. Ik denk dat dit door een kat is gedaan, ws op de schutting geklommen en toen op het huisje proberen te staan om erin te kijken. Het huisje hangt weer recht en ik heb er dunne kuikengaas boven getimmerd, met 3 spijkers. Het zit heel wiebelig en dat is de bedoeling; op die manier durven de katten er niet op te leunen. De koolmeesjes (zwarte kopjes) zijn uit zichzelf ingetrokken, geen idee waarom. Misschien omdat het huisje gewoon goed hangt? Hij hangt richting het zuiden met ingang richting het noorden.

Omdat Perry vanmorgen even snel naar een postzegelbeurs in Antwerpen wilde gaan heb ik Tim naar drumles gebracht. Ik wilde in de muziekschool wachten tot hij klaar was, maar de ‘kantine’ zat vol met kinderen van het Hofpleintheater, een jeugdtheater, die pauze hadden. Dus heb ik me maar teruggetrokken in de auto, met mijn handwerk en muziek zachtjes aan en het raam open, want het was na de regenbui plots heerlijk zonnig weer. Toen Tim klaar was kwam hij naar de auto, de drumleraar in zijn kielzog meenemend. Kees was zo blij mij te zien (ik was even de auto uitgestapt om een hand te geven) dat ik een lieve omhelzing kreeg. Terwijl ik me heel goed kan houden bij een gewoon op afstand gesprek met handje schudden is een knuffel net te veel en ik kon mijn tranen niet onder controle houden. En Kees ook niet en zo stonden we samen even te snotteren en onderwijl te praten. Een lieve man.

Rond 12 uur ben ik naar het tuincentrum gereden, ik voelde me nog fit genoeg om vuurdoornplanten te kopen voor rond het vogelhuisje te laten groeien. Helaas hadden ze geen 2 meter hoge vuurdoorns, maar ik heb 2 mooie van 1 meter hoog gevonden, een vuurrode en een oranje heb ik genomen, lijkt me wel mooi. Verder een witte Clematis en een blauwe om er naast te laten groeien. Nu nog even nadenken over hoe ik ze moet vastzetten, ik vind het zonde om teveel in de schutting te timmeren, maar het moet wel begeleid worden. Misschien iets van gaas of zo’n groen metalen rek dat waaiervormig uitstaat (moet ik nog eentje van hebben, ergens in de tuin). Komt volgend weekend wel.
De Daphne die ik heb gekocht staat vol hard roze bloemen en geurt zo lekker dat ik hem eigenlijk wel binnen wilde zetten, maar dat is te warm. Geen idee nog waar ik deze 1 meter hoge struik ga zetten, voor de sierwaarde na de bloei moet je het niet in het zicht zetten, want het is een onogelijk struikje, maar o wee als-ie bloeit, zo zoet en sterk geurt ze dan! Ergens in de luwte in het zonnetje vlak bij een zitplaats denk ik.

Vannacht niet zo bie geslapen, last van het zuur en opvliegers, fraaie combinatie, het dutje na het tuincentrumbezoek werd ook door brandend zuur verprutst, what’s next? Als ik er maandag nog last van heb, bel ik even naar de oncologieverpleegkundige. Even vragen of dit ook een bijwerking van de chemo is en zoja, of ik er iets voor kan krijgen. Zal vast wel.

0 gedachten over “vandalen

 1. Hermie

  Hoi Shirley,
  Leuk gezicht he die vogeltjes? Bij ons wordt het huisje druk gekeurd door koolmeesjes.Volgens mij moet de opening van een vogelhuisje richting oost of noord,dus bij jou hangt hij goed. Opening richting zuid is te warm en richting west komt er teveel regen en wind in,
  groetjes Hermie

 2. ina klugt

  Onze lijster heeft zich inmiddels verplaatst naar een conifeertje op het balkon. De voordeur was toch te druk.
  Leuk he, dat gekwetter rond het huis.
  Die tranen, af en toe helemaal voor te stellen, ook als je geen vreemde ziekte hebt. Ik had het vamiddag zelf nog in gesprek met een vriendin, met als onderwerp jaloezie en afgunst. We zijn nog steeds vriendinnen hoor, het betrof ook andermans naijver, maar toch, soms gaat het heel diep.
  Lekker slapen voor straks, ik duik mijn bedje in. Morgenochtend lekker uitslapen.
  xx
  ina