Van alles een beetje

Vandaag ben ik met van alles een beetje aan de slag gegaan, eerst met de spinning wheels stikken, snijden en daarna tot blokken stikken tot ik het beu was

Photobucket Ik heb geteld hoeveel blokken ik in totaal kan maken, maar ben het weer kwijt, 40 geloof ik dat het er gaan worden. Ik ga er in ieder geval een eenpersoonsbeddenquilt van maken. FYI: de tegels zijn 40x 40 cm

Ik werd halverwege de middag opgeschrikt door een sneeubui en veel beweging voor het raam, en hardop in mezelf zei ik al: "Nee hè, niet weer sneeuw!" Maar de sneeuw bleek een heleboel duivenveren te zijn -en dan bedoel ik ook heel veel!-, en ik kon de duif nog tussen de bomen zien vliegen, achterna gezeten door de sperwer; de duif was door zijn poten geglipt.

Daarna heb ik voor de verandering Bow-ties gemaakt van de restjes van de quilts van E&S,Photobucket en er liggen nog een hele stapel 10x 10 cm blokjes gesneden, klaar om te maken, morgen.

Na het eten ben ik met de stofjes van de Parel gaan werken -jaren geleden gekocht-, Timeless Treasures, sommige voelden heel glibberig aan, en die heb ik van te voren met stijfselspray behandeld, zodat ze vormvast bleven tijdens het snijden en stikken. 10 minuten per blokje, en ik heb eerst uitgerekend welk formaat het beste gesneden kon worden uit de FQ's, bleek dus 4,75 inch te zijn, 12 cm.

Photobucket

zijn ze niet beeldig? Er zit ook zo'n mooie glans over de stoffen, echt een wauw-factor. Ik twijfelde eerst, had ik ze toch niet beter per blokje in 1 kleur moeten maken, maar nee, zoals ik ze nu zie zijn ze mooi. En in deze combinatie kan ik er nog veel meer maken. Misschien ook morgen, en zo ben ik opeens met 3 nieuwe quilts in wording bezig, jottem!

0 gedachten over “Van alles een beetje

 1. miranda sol

  Bezig met een inhaalslag…na maanden frustratie van het tennisarmpje? Heerlijke snel werkje blijkbaar. Laat mij maar traag zijn. Ik geniet nog wel even van jou vergeten quiltje!

 2. Merel

  3 tegelijk! WOW, leuk om te zien, de verschillende stofstijlen. En die anders gekleurde hartjes zijn erg schattig.
  groetjes, Merel

 3. Isabella

  Jij bent wel een bezige bij!
  Ik heb even naar jou lensquilt gekeken. Hij is prachtig, ik kan alleen maar hopen dat de mijne net zo goed lukt.

 4. Gert

  Weer eens even bijgelezen op je blog. Wat een leuke dingen laat je ons weer zien, en wat ben je lekker productief bezig! De klok is ook helemaal geweldig: wat een superklok voor een quilter.