Spinning and spinning

Vandaag stond in het teken van de Spinning Wheels, eerst de blokken afgemaakt en gestreken, wat een mooi werkje werd tussen het koken en eten door, en daarna op de vloer uitgelegd. Eerst goed gekeken of Zipje en Zopje uit de kamer waren, anders kan je aan de gang blijven. Nou, en toen de stukken stof gesneden voor de tussenblokken, en banen maken. PhotobucketIk heb er al 2 af, en toen zat Zopje opeens boven op een blok op de grond, verdorie. Snel ingegrepen, en de blokken maar op tafel op stapeltjes gelegd, en afgedekt met linialen; knappe kat die dit nog door de war kan gooien.

Ik denk dat ik ook al weet hoe ik de rand ga afwerken, ha, ik droom toch al jaren om ook een mooie prairie point rand te maken rond een quilt, en hiervoor ga ik de stoffen die op een stapel achter op de tafel liggen van Merel gebruiken.

Ik ga de prairie points op de traditionele manier maken, zoals Alex Anderson hier laat zien, maar ooit ga ik ze op deze manier maken, goed uitgelegd door Erin van Patchworkunderground maar wel van hele bonte stof met grote print (groter dan ik nu gebruik), zodat het lijkt alsof er meerdere stoffen in gebruikt zijn.

0 gedachten over “Spinning and spinning

 1. ingrid

  Hi, je hebt al aardig productie hoor !! allemaal grote bed quilts pfuw..
  Voor die prairie points zoals jij ze wilt maken heb ik al eens een lineaal gezien.. maaar het lijkt me wel de enige handige manier, lekker motiefrijke stof.. moet gaan lukken !! succes.

 2. Merel

  pfff, ik lees jouw tekst helemaal verkeerd (freudiaans?) er staat koken en eten en ik zie gewoon het woordje kroketten voor mijn ogen dansen… WAAH.
  Wat ga je hard! leuke blokjes en ze komen heel mooi uit met die tussenblokken! Prairiepoints maken is echt heel makkelijk, alleen netjes langs de rand verdelen is een beetje tricky. Maar ach, het hoeft allemaal niet superperfect toch?
  Groetjes, Merel