Valt niet mee

Toen ik een tijd geleden dit filmpje zag van Ane Matos (geluid uitlaten)

dacht ik gelijk: ziet er makkelijk uit, dus het zal wel tegenvallen als ik het probeer, want deze Ane heeft er al tig gemaakt, vandaar dat dat hondje zo blaft op de achtergrond, het beestje moet plassen.

En ik ging vanavond aan de slag, ik heb er eerst eentje met vliesofix verstevigd, en terwijl het papier er nog tegenaan zat, heb ik de vouwen er in gemaakt, zoals ik las op de weblog van Rochelle . Papier er af en vouwen en naaien maar. Deze ging redelijk vlot-de rechtse hex-, en toen werd ik al overmoedig;Photobucket de volgende knipte ik zonder vliesofix, en ook zonder andere vorm van versteviging, zoals bv stijfsel spray. Stom! Want het gevolg was dat ik veel minder precies werkte, de vouwen bleven niet zo zitten, en met de laatste stap, waarbij je het puntje moet vastmaken met naald en draad, trok ik tot een paar keer toe gewoon het puntje aan gort. Gevolg was een slordige ster, waar zeker iets in het midden moet komen, iets groots, om het centrum te bedekken. Ik zal morgen eens proberen met batikstof, volgens mij moet dat gewoon makkelijker gaan. En stippeltjes stof, en ik heb vast nog wel wat liefs liggen hier, het is leuk werk om te doen als je even aan de koffie zit.

0 gedachten over “Valt niet mee

 1. linda C

  Ja , inderdaad een leuk werkje. Ik heb ze zonder versteviging gemaakt en inderdaad het is opletten op de punt. Daarom kies ik voor een klein bloempje in het midden.

 2. Rochelle

  Hi there,

  I have since tried these again with Vlisofix and then ironed some stiffening to the other side so we don’t have just Vlisofix. It works much better, is much firmer and stops that fraying happening if you stitch close to the edge to pull it in.
  The Hexies sit a bit more plump and full also.

  I have updated my pictures with fresh photographs so you can have another look if you like – you should be able to tell the one with the extra stiffening – see the fifth (5th) picture.

  I hope you are having as much fun with them as I am.

  Have a wonderful day 🙂

 3. Rochelle

  Hi,

  I forgot to say a big thank you for linking to my blog – so THANK YOU!!!

  It’s great to meet you and I hope we will see more of each other here.

  Have a fabulous week and a Merry Christmas 🙂