Ups en downs

We beginnen met een hele grote up, vandaag is onze jongste 25 jaar geworden, hier in de armen van mijn vader een paar uur na haar geboorte
314A9341-C2D9-48AC-A8A1-1532260763B1
We gingen vanavond bij haar op bezoek beladen met cadeautjes, suf genoeg heb ik niet één foto gemaakt, nou ja, niet suf maar gewoon teveel afleiding om er aan te denken.

Voor de middag kregen we het nare bericht dat de zus van mijn lief was overleden, ze lag net twee dagen in het hospice en we hadden woensdag afscheid genomen. Heel verdrietig allemaal, ze is slechts 72 geworden.

Vanmiddag had ik een afspraak bij de dierenkliniek met Sherlock, zie hem hier op tafel zitten, ze hadden net tikkertje gedaan en op het laatst wilde Jon niet meer maar Sherlock wel. Dat werd brommen en hij kreeg zelfs een tikje van Jon die daarna met zijn rug naar hem toe ging zitten, Sherlock overweegt paardje rijden maar laat dit gelukkig uit zijn hoofd, en toen nam ik deze foto.
7E57A016-16D2-422F-ADC0-2F0D57D98DBF
Sherlock in de dwangkooi krijgen ging verrassend makkelijk; eenmaal in de keuken gelokt door Jon’s gemiauw en het geluid van kattensnoepjes liet hij zich zo oppakken en hup rustig in de kooi zetten en hem tegenhoudend hup deksel dicht. Nog voordat ik het blauwe doek (restje verduisteringsgordijn) over de kooi had gelegd was hij paniekerig op zoek naar de uitgang, maar eenmaal afgedekt was hij gelijk gekalmeerd.

En toen moest ik onze eigen kooi even pakken om in de auto te zetten, voor de terugweg. En hup stootte ik met deze kooi die hoog op een kast stond een fles zonnebloemolie om en hup schoot het dopje er af en liep het net zo huppend over mijn arm, been en in de auto ontdekte ik dat het ook op mijn  jurk zat. Verdorie, en geen tijd om te douchen he, dus hup met een doekje mezelf een beetje ontvetten gauw naar de dierenarts, waar iedereen die na mij kwam vast zin in bitterballen kreeg, want de olie in de fles was al twee keer gebruikt voor snacks.

Sherlock gaf geen kik tijdens de rit, en ook niet toen het doek opzij ging en hij tegen de wand getrokken werd en een injectie kreeg waardoor hij in een lichte slaap kwam. Hij was de rust zelve.
756AC1D7-4C38-4AE0-B800-73C70AAC89BF
Onderzoek wees uit dat hij een flinke tandvleesontsteking had precies langs zijn nog aanwezige tanden en kiezen, ze had gelezen dat hij dit in maart ook had en hieraan was geopereerd, dat de loszittende tanden en kiezen dmv hevelen waren verwijderd was een slecht teken, zei ze. En dat de ontsteking alleen rond/onder de tanden en kiezen zat was een typisch beeld, je kreeg dit wel even weg met antibiotica maar dan kwam het na een korte tijd weer terug en moest hij weer een kuurtje slikken. Chronisch aan de antibiotica was geen optie.

Ze kwam dit soort van kwalen helaas te vaak (wekelijks) tegen, vooral bij katten die niesziekte hadden doorgemaakt. De enige behandeling die echt effectief was, was alle tanden en kiezen verwijderen 😱 en na een week van pijnstilling, zacht voer en een antibioticakuur zou hij zich al een stuk beter voelen. De genezing van de mondholte na zo’n operatie zou weken tot zelfs maanden kunnen duren, ocharme. Ze zei dat er ook veel mensen kiezen voor euthanasie om het beestje voor verder lijden te behoeden, en ook kiest men hiervoor vanwege het kostenplaatje. Ze zei dat ik er maar even goed over na moest denken, verdrietig reed ik met een suffige Sherlock naar huis.

Ik voel me zachtjes uitgedrukt genaaid door de opvang, ik dacht een licht verwilderde doch verder gezonde kat te hebben gekocht. De medische gegevens van de ingreep in maart kreeg ik pas toen ik er om vroeg nadat ik zag dat hij een geschoren plekje op zijn pootje had en ik nergens la uitslagen hiervan zag.
PS. De dierenopvang in Krimpen had deze info niet, ze hebben het bij het asiel opgevraagd waar Sherlock binnen was gekomen.

Ik heb ze een e-mail gestuurd met een update zoals ik elke week doe (dat wilden ze graag) en ergens hoop ik dat ze aanbieden om (mee) te betalen, €850,- puur voor de operatie, en dan komen er nog kosten bij voor de medicijnen, bloedonderzoek, foto’s en nacontrole.

15 gedachten over “Ups en downs

 1. Truus

  Oh wat erg Shirley en Sherlock is nog wel zo’n levendig beestje!
  Doet me denken aan een vriendin die voor veel geld 2 rode poezebeesten had gekocht en daar ook zoveel ellende mee heeft gehad en heeft moeten laten inslapen. Ze zat bijna elke dag met de diertjes bij de dierenarts. De mevrouw waar ze deze diertjes had gekocht, gaf niet thuis en dreigde zelfs met de politie. De dierenarts heeft toen de politie ingelicht.
  Maar met dit verhaal schieten jullie niets op.
  Wat een vreemde dagen — dochter jarig,gefeliciteerd en dan je schoonzus overleden — mijn oprechte deelneming. En dan dit er nog bij.
  Heel veel sterkte en kracht voor jullie en wijsheid met besluiten wat te doen.
  Dikke knuffel, Truus uit Drenthe

 2. Yvonne aka sommeke

  Dit is te veel …
  Fijne verjaardag voor jongste, 25 al. Tijd vliegt en wij worden oud.
  Gecondoleerd met het overlijden van schoonzus, 72 is niet eerlijk.
  Neen, dat is zeker niet netjes van de opvang. Arme Sherlock …
  Sterkte met de beslissing, ik denk aan jullie!
  En dikke kus van mij

 3. Anne Marieke

  Gefeliciteerd en gecondoleerd. Wat een achtbaan aan emoties maken jullie door.

  Arme Sherlock, arme jullie.
  Een hele moeilijke beslissing, en inderdaad op zijn zachts gezegd niet netjes van de opvang.
  Veel sterkte met alles.

 4. Annerieke

  Gecondoleerd met je schoonzus.
  Wat ontzettend sneu voor Sherlock. Heel veel sterkte en wijsheid.

  En natuurlijk nog gefeliciteerd met je dochter

 5. Ada

  Gecondoleerd met het sterven van je schoonzuster.
  En sterkte met het beslissen hoe nu verder te gaan met Sherlock.

 6. Ria

  Gefeliciteerd, gecondoleerd en sterkte met Sherlock!
  Wat er in een dag kan gebeuren, te veel😬

 7. Marte

  Gecondoleerd en gefeliciteerd, verdriet en geluk liggen soms dicht bij elkaar !
  Hoop dat jullie eruit komen met Sherlock.
  Marte

 8. Willeke

  Allereerst gecondoleerd met je schoonzus! Ook voor manlief natuurlijk. Veel sterkte gewenst.
  Ook nog gefeliciteerd met je oudste dochter.

  Wat een drama ook met Sherlock zeg. Wat ontzettend jammer en je hebt gelijk, dat je je voelt afgezet door de opvang. Ze hadden je eerlijk moeten inlichten.
  Succes, ik ben benieuwd of en hoe ze gaan reageren.
  Groetjes,

 9. Ineke

  Gefeliciteerd met dochterlief en gecondoleerd met het overlijden van schoonzus.
  Wat sneu voor Sherlock…sterkte ermee

 10. Wilma Oud

  Wat triest voor jou en Sherlock. Ik begrijp dat jij je genaaid voelt. Ook ik hoop dat ze je financieel zullen helpen. Maar en poes zonder tanden? Gelukkig heeft hij dan zijn klauwen nog om zich te verdedigen.
  Succes met alles. Groetjes Wilma

 11. Judith

  Gecondoleerd, gefeliciteerd en een dikke knuffle voor jou en Sherlock. Wat een dag heb jij beleeft. Succes met de beslissing.

 12. Monique Poppelsteijn

  Jeetje Shirley, wat heb jij een dag achter de rug! Soms komt alles in één keer, de wet van eh dinges. Gefelici en condoleerd, leven en dood, zo dicht bij elkaar……
  Even over Sherlock, hebben jullie een contract getekend toen je hem bij het asiel ophaalden? Daar staat meestal in hoe lang ze “garantie” (sorry rotwoord voor een levend wezentje) geven.
  Als jij kan bewijzen dat Sherlock een chronische aandoening heeft en al had toen hij door het asiel werd afgegeven dan hadden ze jullie daar over moeten inlichten. Als je wilt dan wil ik wel proberen uit te zoeken wat je rechten zijn. En natuurlijk kan Sherlock gelukkig oud worden zonder tandjes, zacht voer krijgt hij wel weg en hij heeft zonder tandjes tenminste geen pijn meer. Sterkte!

 13. Corry van Dongen

  Gefeliciteerd met je dochter, gecondoleerd met je schoonzus.
  En de kat?????
  Groetjes, Corry

Reacties zijn gesloten.