Uitdagingen

Photobucket

De 1e hexagonenrand schiet al aardig op, ik denk dat ik er nog 1 bloem aan moet zetten, en heb dan nog 3 randen te gaan. Als ik volgens het hexagon-patroon het hoekje om ga, dan heb ik meer hexagonen nodig, omdat ze op deze manier dichter op elkaar komen te zitten, dus denk ik er hard over na om alle vier de banen hetzelfde te maken, en dan in de hoeken wat fabriceren dat het er wel vloeiend uit blijft zien.Photobucket Waarom kan iets niet gewoon simpel gaan?Photobucket Maar ik laat me er niet door afremmen, ik maak 4 banen (2 lange en 2 iets kortere) en dan kap ik gewoon de witte rand recht af zodat ze tegen elkaar aan liggen op het einde.Photobucket Net als hierboven, de kopse kanten zijn 'korte' banen, en de zijkanten zijn de 'lange' banen. Houd in gedachte dat er nog een sashing tussen de hexagonenrand en de zigzagrand moet komen, en dan komt het echt goed uit. Hmmm, denk dat dit helemaal geen slecht idee is, al zeg ik het zelf; of heeft iemand anders een nog strakker plan?

In dit filmpje zie je oa heel veel hexagonen:

Ik versta er geen hout van, maar quilts kijken behoeft geen vertaling.

Was het niet heerlijk met de regen van afgelopen dagen? Gisteren vond ik het al lekker opgefrist met die paar mm die gevallen was, de vogeltjes waren helemaal happy Photobucket maar de stortbui van vandaag (met hevige onweersklappen) deed de natuur helemaal goed, ook al viel een blik op de regenmeter wat tegen, 8 mm maar. (bij mijn ouders was het dubbele gevallen). Maar ik ben wel blij dat we hier geen Arnhemse toestanden hadden, met ondergelopen viaduct en dames die vast kwamen te zitten.

Het was gistermiddag even helemaal stil in de tuin, die anders zo vol vogelgeluiden is, en ik keek omhoog, 2 roofvogels cirkelden rond en opeens doken ze weg en begon het gekwetter als bij toverslag weer; zo apart was dat. De eksters, roeken (maatje Zipje en Zopje), duiven en Vlaamse gaaien eten al wat er aan zaad in het voerhuisje met een paar grote schrokken op, ze hebben amper grip op het zitgedeelte van het huisje en af en toe hangt het huisje bijna dwars van het gewicht van zo'n grote jongen; je kan er op wachten dat de boel afbreekt en dat wil ik niet, dus heb ik de bamboestokjesrek weer rond en op het huisje geklemd, vorige week had een Vlaamse gaai hem er gewoon afgeduwd door er op te gaan zitten, ik hoop dat het nu niet zo makkelijk gaat.

0 gedachten over “Uitdagingen

 1. Heleen

  dat gaat vast mooi worden je hexenrand. Ik zou persoonlijk niet in de hexen zelf snijden maar misschien kun je ze net op een wit hoekstuk een beetje laten doorlopen.(in de hoek er op appliceren of zo)Wat een prachtige foto’s van je tuin.

 2. Johanna Zweden

  Mijn mond valt open, wat schitterend word hij, want een mooie kleuren, nu ben er helemaal stil van dat mag je weten. Schitterend die rand erom heen, nu petje af hoor.
  Mooie foto´s van je tuin, en wat lief dat vogeltje.
  Hoop dat wij ook gauw regen krijgen, want het is kurk droog hier.
  O ja helemaal vergeten, wat een schitterend kaart heb je gemaakt enig. heel apart.
  Fijne dag groetjes Joke

 3. Merel

  Je zou de hexen-bloemen allemaal dezelfde kant op kunnen laten steken, zodat de zeshoekjes gewoon allemaal dezelfde kant op wijzen. daardoor worden 2 randen smaller dan de andere 2. Dat maakt de quilt wat rechthoekiger dus dat zou je juist kunnen gebruiken om hem op een rechthoekig bed te passen.
  Succes met je puzzel,
  Groetjes, Merel

 4. Dineke

  Oei, lastig probleem met je hexenranden. Weet je al wel hoe je de randen aan de quilt gaat zetten? blijven die puntjes dan zichtbaar of worden ze recht. Bij de laatste optie zou ik het afkappen denk ik de beste optie vinden. Anders witte stof in de hoek waar de hexen op geappliceerd worden?

 5. Chris

  Ik vind je quilt zó mooi worden! Ik zou gewoon die randen net als de 1e gaan maken en dan pas kijken hoe het in de hoeken het mooiste wordt. Meestal ontstaan de beste ideeën al doende. Het lukt je vast wel!!
  Ja, heerlijk was dat al die regen. Niks erg als het dan buiten wat donker is en een plezier om naar het getik te luisteren. Oh, wat was dat nodig!

 6. Marjolein

  Een schitterende quilt ! Succes met het vinden van een oplossing voor de hoeken. En wat een mooie fotos heb je gemaakt!
  Groetjes, Marjolein

 7. Yvonne aka sommeke

  Oei, hexprobleem… ik heb de bloemekes geapplikeerd en kon dan goed meten hoe ze verder in de hoeken gingen.
  Bredere bies er tussen en dan toch de hoek om met hexjes?
  Je bakt er zeker wat moois van jij!

 8. sylviawillemien

  heel strak plan, je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt..maar dat willen we meestal niet, toch?!
  superleuke kleuren trouwens, die jij gebruikt………waarom kan ik dat niet?? Of denk ik dat ik het niet kan……..weenie…….;)
  Het hemelwater is hier maar weinig gevallen!!! Jammer voor de boeren en de tuinen…….gelukkig voor de avondvierdaagselopers!!! Leuk scrabbelwoord!!
  En wb de draadspanning van de Pfaff, soms heb ik het idee dat de naaimachineboeren (weer zoveel maal de woordwaarde) zelf niet altijd weten hoe het zit!!! Shame to them!!!
  groetjes, Sylvia
  en nee, ik lees de updates eigenlijk nooit!! Heb sinds de vorige migratie de hele zijbalkenbusiness van mijn blog gegooid: reuze ongezellig, maar ik kreeg ze niet meer up to date!!!
  succes!!

 9. Gert

  Je quilt ziet er al super uit zeg. En wat is ‘ie groot: prachtig! Ik heb het patroon wel, maar nog niet de moed gevonden om er mee te starten.