Handig of niet?

Vanmiddag was de bee bij Julie, en of ik even wilde kijken waarom haar Pfaff 4.0 niet deed waarvoor hij was aangenomen. Een heerlijke machine, maar idd moet je er even voor gaan zitten. Julie was verkeerd ingelicht door de verkoopster "niet aan de spanningsknopjes zitten hoor, want dat regelt de machine automatisch als je het quiltprogramma kiest."

Photobucket Na een paar testdrives kreeg ik acceptabele stekenspanning, alleen het af en toe overslaan van steken was raar. Ik denk dat hij dit alleen doet bij bepaalde stoffen; ik heb slechts een kwart van de quilt door gemeanderd en toen het stuur aan Julie weer over gegeven. het wordt 'maar'een speelquilt voor de kleinkinderen, dus gaf het niet als er verschil in doorquilten te zien was, anders had ik hem wel helemaal doorgequilt.

Hier een kerel die uitlegt hoe hij langer met zijn scheermesje kan doen (altijd handig om te weten), maar of hij nu ook lang met zijn spijkerbroek doet valt te betwijfelen.

En volgens Tim werkt het, hij heeft het wel op een oude spijkerbroek getest die hij niet meer draagt, maar om onduidelijke reden nog wel in zijn kast lag.

En even voor de web-loggers onder ons, lezen jullie de updates? Ik ga zo mbv printscreen (knopje bovenaan op toetsenbord Print ScrnSysRq  )  de pagina van alle codes van mijn blog-zij kolommen kopieren om te saven, ik zet ze dan zo lang wel in een worddoc tot we over zijn, anders moet ik het wiel opnieuw uitvinden, zonde van de tijd.

0 gedachten over “Handig of niet?

 1. Klaske

  Dank je wel Shirley, ik heb dezelfde machine en bij mij wou het ook niet lukken, zal een top-stitchnaald halen en de spanning eens wat lager zetten, duim voor me dat het lukt, want het heeft hier vorige week flink gedonderd toen ik het niet voor elkaar kreeg..Ik hoop dat het nu dan eindelijk lukt..

 2. Heleen

  Wat fijn dat je Julie kon voort helpen. Sinds mijn nieuwe machine kan ik bijna zo hup aan het doorquilten slaan. Geen speciale naald alleen een meandervoetje en GO!(transport naar beneden natuurlijk) En het juiste garen want dat merk ik wel. Het moet niet te dik zijn.

 3. Johanna Zweden

  Altijd handig dit soort info van elkaar als je zo een machine hebt
  Maar Julia was blij met jou.
  Ik heb een Janome machine , maar als ik wil meanderen moet ik daar een ander spoelhuls in zetten, zodat de draad spanning losser is!
  Groetjes Joke

 4. Merel

  Wat ik me dan altijd afvraag is: hoe ontdek je zoiets, want wie verzint het nou om z’n spijkerbroek te gaan scheren?????? Zou het ook helpen met de rolmessen LOL
  Groetjes, Merel

 5. Anita A

  Hoi Shirley, hoe komt het toch dat jij zo technisch bent? Niet alleen handig met naaimachines maar ook met de pc?