tuinwerk

Vandaag heb ik heerlijk in de tuin kunnen werken, eerst met de bladblazer al het blad uit de plantenperken geblazen; het werd een grote hoop midden op het gras wat met moeite in de groencontainer en 3 hele grote puinzakken van de bouw paste. En daarna het gras gemaaid, waarmee ook de laatste blaadjes meegezogen werden, wat knapt het daar van op zeg. Ik was nog maar koud binnen of de vogels begonnen tussen de planten in de grond te wroeten, een meesje vloog met dunne takjes het vogelhuisje binnen dat tegen de voer-boom aan getimmerd zit en 2 dikke duiven zochten het grasveld af naar eten. Zouden ze ook die op de grond al wortel schietende eikeltjes  lusten? Als we de natuur zijn gang laten gaan, staat onze tuin volgend jaar vol met eiken. ‘k Heb helaas geen foto’s gemaakt van voor en na de opruiming, het miezerde toen ik begon, en tijdens het werken was het droog, en toen ik net een kwartier klaar was begon het flink te regenen, en in dat kwartier stond ik me te douchen en te verkleden.

Photobucket

Ik houd wel van ronde getallen, of gekke combinaties van getallen, en groot was ook mijn opwinding (nou nou) toen ik in de auto stapte om eten in te slaan, en op het klokje 17.17 en 17º zag staan. Had ik nou maar mijn digi bij de hand! Dat om 18.17 de wekker van de oven afging omdat de pizza’s klaar waren, was wel te gek voor woorden, maar het wond me niet meer zo op, ik was teveel bezig met de DDC waar ik een kwartier later naar toe moest gaan. En daar hield ik wel een klein inwendig feestje toen de coach constateerde dat ik 2 ons was afgevallen, ondanks het quiltweekend. "Volgende week weer een kilo?", vroeg ze me, mwah, ik beloof niks.

Photobucket

0 gedachten over “tuinwerk

  1. miranda sol

    Hopelijk blijft dat mooie lenteweer wat hangen, zodat de overgang niet al te groot zal zijn. Ik stop in ieder geval veel zon in onze koffertjes! Dikke knuffel en tot gauw.Groetjes voor de laatste keer uit Virginia