tuindagje

Met de bijna zekere wetenschap dat het na vandaag weer huilen met de pet op is betreffende het weer ben ik lekker in de tuin aan de slag gegaan. Het gras moest gemaaid worden en de klimop groeide al tot in de tafeltennistafel door de schutting heen. Ik ben bijna een uur bezig geweest met de klimop wegsnoeien en wegtrekken, greep af en toe recht in een kudde zwarte luizen die ik met deze handeling fijn kneep, getsie wat een zooi is dat toch, klimop. En dan te bedenken dat de buurvrouw niet wilde dat ik -toen we hier kwamen wonen- er blauwe regen tegen aan liet groeien vanwege het woekeren van die plant. nee, dan klimop,  die heeft het woekeren uitgevonden! T6_2

Annabel Hier de Annabel, die maar 3 bloemen heeft, maar wat voor een bloemen, als voetballen zo groot. Deze plant heb ik vorig voorjaar als jonkie geplant, was hem een tijdje kwijt tot ik hem dit voorjaar met groene bloemschermen zag verschijnen.

T1_2 Een roze stokroos, een roze Phlox, roze en lila Lavatera, het lijkt wel of het erom gedaan is, maar dit is puur toeval. T2_1 En bij de pergola groeit en bloeit de Whisteria, en nu ook de oranje/rode trompetbloemen van de ? zo’n mooie snelgroeiende klimmer. T4_1 De druiven heb ik ook gesnoeid, hij hangt bomvol groene trossen; ik hoop op een warme zomer zodat ze lekker zoet worden.

T5_1 Voor Witje had ik eergisteren een nieuwe kussen gekocht, ipv dat grote rode geval is het nu een bescheiden grijs/wit ding, heel zacht. Toen ik hem naast het rode kussen had gelegd liep Witje binnen en hij aarzelde geen moment, klopte het nieuwe kussen lekker op en viel gelijk in slaap. Het rode kussen ligt nu zolang in de garage. Zopje_op_banaan Samen met Tim heb ik vanmiddag de banaan opnieuw buiten opgezet, en nadat het doek droog was (ik heb hem eerst schoongemaakt, zat onder het zand) zette ik Zopje erop en hij bleef er lekker op zitten, almaar de baklucht opsnuivend dat vanuit de keuken kwam, waar perry aan het koken was. De_kok

R1 R3 Jammer dat het vanavond niet meer zo lekker was om buiten te eten, gisteren was het veel fijner; Evelien maakte de foto van mij, ik zit wat na te genieten en te luisteren naar het gekwek van Suzanne, met de zalige sjaal die ik woensdag in Beek had gekocht om me heen geslagen.

En dat was het weer vanuit Roosendaal, de temperatuur is zeker 10º gezakt vergeleken vanmiddag, en het is helemaal bewolktLucht_1, tot morgen maar weer. Dan heb ik vast meer te vertellen want van de Heerlese bee hebben we een gezellige dag met Chinees eten, van 10 uur ’s morgens tot tegen de avond.

0 gedachten over “tuindagje